Kevin Schijven Kevin Schijven
12/09/2021 09:29 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/09/2021 09:29

Breekt bitcoin koers uit? Ether stijgt harder, deze crypto stijgen het hardst en polkadot schiet langs dogecoin

Nieuws
Breekt bitcoin koers uit Ether stijgt harder, deze crypto stijgen het hardst en polkadot schiet langs dogecoin

De cryptocurrency markt lijkt weer iets volatieler te worden na de crash van bijna een week geleden. In de vroege uren van vanochtend kleurden de meeste koersen nog rood en zakte de totale marktkapitalisatie naar $2,1 biljoen. Zojuist sprongen echter meerdere crypto koersen plotseling even flink omhoog en komt de marktkapitalisatie alweer bij $2,2 biljoen uit.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) kon vrijdag toch niet boven $46.000 standhouden en zakte gisteren terug naar $45.000. De koers maakte gisterenmiddag nog een poging omhoog, maar de weerstand rond $46.000 was te groot en de koers zakte weer onder $45.000.

Bitcoin leek vanochtend rond $45.500 te consolideren, maar breekt op het moment van schrijven plotseling uit. De koers is van $45.500 naar $46.350 omhooggeschoten, een stijging van bijna 2% in minder dan een kwartier. Toch komt bitcoin nu al weer wat weerstand tegen, maar er zit wellicht nog meer in het verschiet. Toch is het maar de vraag of bitcoin nu daadwerkelijk uit dit bereik kan klimmen of dat we toch nog eerst een verdere correctie omlaag gaan zien. Hoe dan ook blijft het BTC aanbod op cryptocurrency-exchanges steeds verder afnemen, een zeer bullish teken:

Advertentie

Altcoins

Ethereum (ETH) had het in de afgelopen dagen iets zwaarder dan bitcoin, maar begint er langzamerhand weer positiever uit te zien. Ether zakte zaterdag nog naar $3.175 uit, maar herstelde toen en consolideerde gisteren rond $3.300. Vanochtend maakt ether ook een enorme sprong omhoog, van $3.300 naar $3.450, een stijging van 4,5%.

Cardano (ADA) maakte gisteren al een enorme sprong omhoog, het was een stijging van maar liefst 16,7% vanaf $2,40 naar $2,80. Dat had wellicht te maken met de lancering van smart contracts op Cardano vandaag. Echter is ADA sindsdien die piek weer omlaag aan het corrigeren en daalde naar $2,54. ADA maakte zojuist ook een beweging omhoog, maar lang niet zo hard als ether, en komt nu bij $2,64 uit.

Binance Coin (BNB) kleurt ook groen na een behoorlijke sprong vanochtend en komt op $416 uit. Ripple (XRP) en solana (SOL) kleuren tevens groen door een kleine stijging vanochtend, maar nauwelijks omdat de koersen afgelopen nacht eerst omlaag daalden. Polkadot (DOT) daarentegen is weer flink gestegen. De DOT koers tikte vrijdag al $32 aan, maar corrigeerde zaterdag weer omlaag, en probeert vanochtend opnieuw hier doorheen te breken. Daarmee is polkadot zelfs dogecoin (DOGE) qua marktkapitalisatie voorbij gestegen. DOT is nu de achtste grootse crypto op de markt.

Vlak buiten de top 10 is avalanche (AVAX) weer hard aan het stijgen. AVAX staat maar liefst 23% in de plus vanochtend en vestigde zojuist een nieuwe all-time high (ATH) van $64,5. AVAX staat zelfs 275% in de plus ten opzichte van 30 dagen geleden. De hardste stijger deze week was algorand (ALGO) die maar liefst 80% in de plus staat. Daarna volgt quant (QNT) met 64%, de QNT koers corrigeert echter vandaag wel met 13% omlaag.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie