Timo Bult Timo Bult
04/02/2021 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2021 14:22

Britse investeerder Ruffer verkoopt honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC), maar waarom?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Britse investeerder Ruffer verkoopt honderden miljoenen dollars aan bitcoin (BTC), maar waarom

De grote Britse investeringsmaatschappij Ruffer Investment Management heeft bijna de helft van zijn bitcoin (BTC) verkocht! Het bedrijf deed dit nadat het $750 miljoen winst wist te maken met zijn bitcoin investering. The Telegraph deed verslag van de mega verkoop.
Het bedrijf stopte in november 2020 2,5% van zijn van zijn totale activa, of $600 miljoen, in bitcoin. Bitcoin steeg toen door zijn all-time high (ATH) bij $20.000. Inmiddels is bitcoin een keer boven de $40.000 gekomen en handelt het hier nu nog steeds vlak onder. Tijd om winst te pakken, dacht Ruffer:

“De toewijzing van 2,5% die we in november hebben gedaan over al onze fondsen, die in totaal ongeveer $600 miljoen bedroeg – is meer dan verdubbeld, dus we hebben besloten om onze ‘boekkosten’ [initiële investering] eruit te halen en $650 miljoen aan winst te nemen […] We hebben nog steeds ongeveer $700 miljoen over en staan momenteel in totaal $750 miljoen in de plus.”

Winst nemen is een belangrijk onderdeel van het investeren in bitcoin of welke altcoin dan ook. Maar wanneer je dit doet is soms lastig te bepalen. Inzichten van analisten helpen hierbij, zoals Crypto Insiders Members die elke dag ontvangen, onder andere in de vorm van video koersupdates.
De co-manager van Ruffer, Duncan MacInnes, was in 2017 nog zeer skeptisch over bitcoin, maar is de afgelopen tijd bijgedraaid. Dit is mede het gevolg van de ontstane situatie op het wereldtoneel met een pandemie en economische crises. “Het economische klimaat voor bitcoin op dit moment kan niet beter zijn,” aldus MacInnes.
Dat het investeringsbedrijf nu bitcoin verkoopt hoeft overigens niet te betekenen dat het nu negatieve verwachtingen heeft. Zoals gezegd is winst nemen nooit een slecht idee!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie