Ivo Melchers Ivo Melchers
12/11/2022 13:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/11/2022 13:02

BTC-investering MicroStrategy $1,8 miljard in de min na crypto crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De bitcoin koers is flink onderuit gegaan na het FTX debacle en veel investeerders staan momenteel onder water. Het Amerikaanse business intelligence- en software bedrijf MicroStrategy, de grootste beursgenoteerde bitcoin holder ter wereld, heeft ook een flinke unrealized loss op zijn bitcoin investering. Een unrealized loss is een verlies op papier doordat de actuele prijs van een belegging lager is dan de kostprijs. Echter is het pas een gerealiseerd verlies op het moment dat de investering ook daadwerkelijk wordt verkocht tegen de lagere koers.

Volgens data van Coingecko heeft Microstrategy een totaal van 129.699 BTC in bezit. De huidige waarde komt uit op iets minder dan $2,2 miljard. Het bedrijf heeft in totaal bijna $4 miljard gebruikt voor de gehele investering, wat zorgt voor een gemiddelde kostprijs van $30.369. Met de huidige koers kan ook het beursgenoteerde bedrijf niet ontkomen aan forse verliezen. In totaal staat het bedrijf maar liefst $1,8 miljard in de min.

Bitcoin ETF’s blijven bloeden en ervaren voor 4e dag op rij uitstroom
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Lange-termijn visie Microstrategy

Tijdens de bespreking van de afgelopen kwartaalcijfers herhaalde de CEO en president van Microstrategy, Phong Le, de lange-termijnstrategie van het bedrijf. Hij gaf aan dat ze nog nooit BTC hebben verkocht en dit ook niet van plan zijn. De strategie kan worden gekenmerkt als het klassieke buy-and-hold, aangezien het alleen focust op het kopen en vasthouden van bitcoin.

Advertentie

Zorgen door BTC koers

Eerder dit jaar begonnen investeerders zich zorgen te maken na de heftige koersdalingen van BTC. De bitcoin posities die zijn gekocht middels een lening zouden namelijk gevaar kunnen lopen volgens veel investeerders. De dochteronderneming van het bedrijf, Macrostrategy, had in maart 2022 bijvoorbeeld een lening van $205 miljoen afgesloten bij Silvergate Bank met een deel van Microstrategy’s bitcoin als onderpand. Microstrategy gebruikte deze opbrengst vervolgens om de BTC strategie van het bedrijf voort te zetten.

Wanneer de koers van het digitale goud te laag zal worden zou hiermee ook de waarde van het onderpand dalen. Dit kan vervolgens leiden tot een margin call, een waarschuwing dat je je onderpand moet aanvullen. Michael Saylor, de voormalig CEO, gaf eerder aan dat het bedrijf pas echt in de problemen zou komen als de prijs van bitcoin in elkaar stort tot $3.500. Zo ver is het gelukkig nog niet en daarmee blijven de problemen voor het bedrijf hoogstwaarschijnlijk uit.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie