Roy van Krieken Roy van Krieken
15/06/2022 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2022 10:30

Nee, MicroStrategy Heeft Geen Bitcoins Moeten Verkopen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Betrouwbare indicator toont bitcoin bodem, maar recessie ligt op de loer

Foto: viewimage / Shutterstock.com

Gisteren, toen de koers van bitcoin (BTC) terug zakte tot onder de $21.000, laaiden de geruchten op dat MicroStrategy een margin call zou hebben gekregen over een uitstaande lening van $205 miljoen. MicroStrategy ontkent dat dit het geval was en geeft nogmaals aan dat het bedrijf voorlopig nog niet in de problemen komt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

MicroStrategy houdt stand ondanks bitcoin crash

In maart van dit jaar sloot een dochteronderneming van MicroStrategy, MacroStrategy, een lening van $205 miljoen af om een nieuw lading aan bitcoins aan te schaffen. Het onderpand voor deze lening bedroeg iets meer dan $400 miljoen. Een groot deel van dit onderpand bestaat uit bitcoins en doordat de prijs van bitcoin zo enorm is gekelderd zou de margin requirement van de lening rond een bitcoin koers van $21.000 niet meer voldoende zijn.

Dat zou betekenen dat MicroStrategy op dat moment een margin call krijgt. Dat betekent feitelijk dat het bedrijf gedwongen zou worden om een deel van hun bitcoins te verkopen. Echter, er bestaat nog een optie voor het bedrijf om onder een dergelijke margin call uit te komen; het toevoegen van extra onderpand in de vorm van meer bitcoins.

Dat is precies wat MicroStrategy hoogstwaarschijnlijk dan ook heeft gedaan. Het bedrijf liet aan CNBC weten dat van een margin call geen sprake is geweest. Daarnaast heeft het bedrijf nog meer dan 110.000 bitcoins in het bezit die zij als onderpand voor deze, en andere, leningen beschikbaar kunnen stellen.

“MicroStrategy heeft geen ‘margin call’ ontvangen tegen onze Silvergate-lening, zelfs niet nu de bitcoin prijzen de laatste tijd schommelen. Wij kunnen altijd extra bitcoins inbrengen om de vereiste loan-to-value ratio te behouden … zelfs tegen de huidige prijzen houden wij meer dan voldoende extra bitcoins over om aan onze vereisten onder de leningsovereenkomst te voldoen”

BTC bodem van $3.500

Eerder gaf Michael Saylor aan dat MicroStrategy pas echt in de problemen komt als de prijs van bitcoin helemaal in elkaar stort tot $3.500. Op dat moment zullen zij wel degelijk genoodzaakt worden om een deel van hun bitcoin portfolio te verkopen. Zo ver is het gelukkig nog lang niet en tot die tijd lijkt het erop dat grote problemen bij MicroStrategy uitblijven.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie