Rico Engelbarts
20/08/2020 09:24 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2020 09:24

'Buy bitcoin' en 'buy crypto' zoekvolume op Google bereikt nieuw tweejaarlijks hoogtepunt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Buy bitcoin' en 'buy crypto' zoekvolume op Google bereikt nieuw tweejaarlijks hoogtepunt

Trendgegevens van Google laten zien dat de afgelopen weken het aantal zoekopdrachten naar ‘buy crypto’ wereldwijd gestegen is naar een nieuw tweejaarlijks hoogtepunt. Ook het zoekwoord ‘Buy Bitcoin’ is sinds eind juli weer toegenomen.
Eerder bereikte de zoekopdrachten naar ‘buy crypto’ een recordhoogte tijdens de prijsstijgingen van eind 2017 en begin 2018. Destijds was de markt kenbaar voor zijn dagelijkse dubbele en zelfs drievoudige prijsstijgingen, hierdoor steeg ook het aantal zoekopdrachten naar de bovengenoemde zoekwoorden.
Doordat de bitcoin (BTC) koers uiteindelijk instortte, verdween ook de interesse, wat resulteerde in de daling van de zoekopdrachten. Nu, twee jaar later, zitten de zoekopdrachten weer op een nieuw hoogtepunt.
De stijging valt te herleiden naar verschillende gebeurtenissen door dit jaar heen, voornamelijk door prijsacties. Ook ChainLink (LINK) zag een stijging die te herleiden is aan de recente twee nieuwe hoogtepunten die het heeft bereikt. Daarnaast krijgt het zoekterm ‘DeFi’ zijn verdiende aandacht nu deze markt een totale waarde van meer dan $6 miljard heeft.
Eerder dit jaar zag de term ‘buy bitcoin’ al een nieuw hoogtepunt dat te herleiden is aan de derde halvering die dit jaar plaatsvond. Daarna bleef het enigszins stabiel totdat bitcoin eind juli naar de $9.000 steeg. Terwijl het digitale goud onderweg was naar nieuwe hoogtepunten, begonnen de Google-zoekopdrachten naar “buy bitcoin” zich te herstellen en bereikte de zoekterm onlangs het hoogste niveau sinds mei.
Kijken we naar het macroniveau dan zijn de zoektermen nog ver verwijderd van hun All-Time-High in december 2017. Er is nog veel ruimte voor bitcoin om te groeien, nu de belangstelling van de grote massa nog mist.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie