Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

‘Buy bitcoin’ en ‘buy crypto’ zoekvolume op Google bereikt nieuw tweejaarlijks hoogtepunt

Trendgegevens van Google laten zien dat de afgelopen weken het aantal zoekopdrachten naar ‘buy crypto’ wereldwijd gestegen is naar een nieuw tweejaarlijks hoogtepunt. Ook het zoekwoord ‘Buy Bitcoin’ is sinds eind juli weer toegenomen.

Eerder bereikte de zoekopdrachten naar ‘buy crypto’ een recordhoogte tijdens de prijsstijgingen van eind 2017 en begin 2018. Destijds was de markt kenbaar voor zijn dagelijkse dubbele en zelfs drievoudige prijsstijgingen, hierdoor steeg ook het aantal zoekopdrachten naar de bovengenoemde zoekwoorden.

- Advertentie -

Doordat de bitcoin (BTC) koers uiteindelijk instortte, verdween ook de interesse, wat resulteerde in de daling van de zoekopdrachten. Nu, twee jaar later, zitten de zoekopdrachten weer op een nieuw hoogtepunt.

De stijging valt te herleiden naar verschillende gebeurtenissen door dit jaar heen, voornamelijk door prijsacties. Ook ChainLink (LINK) zag een stijging die te herleiden is aan de recente twee nieuwe hoogtepunten die het heeft bereikt. Daarnaast krijgt het zoekterm ‘DeFi’ zijn verdiende aandacht nu deze markt een totale waarde van meer dan $6 miljard heeft.

Eerder dit jaar zag de term ‘buy bitcoin’ al een nieuw hoogtepunt dat te herleiden is aan de derde halvering die dit jaar plaatsvond. Daarna bleef het enigszins stabiel totdat bitcoin eind juli naar de $9.000 steeg. Terwijl het digitale goud onderweg was naar nieuwe hoogtepunten, begonnen de Google-zoekopdrachten naar “buy bitcoin” zich te herstellen en bereikte de zoekterm onlangs het hoogste niveau sinds mei.

Kijken we naar het macroniveau dan zijn de zoektermen nog ver verwijderd van hun All-Time-High in december 2017. Er is nog veel ruimte voor bitcoin om te groeien, nu de belangstelling van de grote massa nog mist.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.198,45 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.198,45 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...