Timo Bult Timo Bult
16/08/2020 07:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2020 07:59

Bitcoin (BTC) nog altijd onder de $12.000, chainlink (LINK) stijgt verder en breekt opnieuw record

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nog altijd onder de $12.000, chainlink (LINK) stijgt verder en breekt opnieuw record

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin (BTC) koers eindelijk weer bij de $12.000 aan was gekomen. Met ethereum (ETH), dat al eerder door een belangrijke weerstandszone kon breken, was de hoop dat het ook bitcoin zou lukken om zijn belangrijke obstakel te overwinnen.

Bitcoin (BTC) nog altijd onder $12.000

In de nacht van 14 of 15 augustus vond de eerste test van de $12.000 plaats. Bitcoin zakte toen echter terug naar een low van $11.688 waarmee een uitbraak opnieuw uitbleef. Afgelopen nacht probeerden de bulls het opnieuw, maar weer ketste de koers af.
Wel vormt de BTC koers steeds iets hogere lows en dus zou het komende etmaal al duidelijk kunnen worden of bitcoin de $12.000 breekt, of opnieuw terugzakt richting de onderliggende supports. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.864 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Kortom, aan de situatie verandert weinig ten opzichte van gisteren. Bij $12.000 ligt het belangrijkste obstakel. Een doorbraak door dit prijsniveau met voldoende volume kan voor een mooie versnelling gaan zorgen. Zakt bitcoin alsnog terug dan ligt bij $11.500 een support.

Chainlink (LINK) en EOS (EOS) de hardste stijgers

Zoals we de afgelopen maanden vaker hebben gezien zijn er vooral bij de altcoins harde stijgers te vinden. Zo staat chainlink (LINK) op plek 5 weer 13,7% in het groen. LINK kon bijna de $20 aantikken nadat het een nieuwe all-time high (ATH) van $19,58 bereikte. Even ter herinnering: chainlink was begin dit jaar nog $1,80 waard.
Ook EOS (EOS) staat dik in de plus. De altcoins zakte onlangs uit de top 10 maar kan dankzij een stijging van 12,4% weer de top bereiken. EOS is nu $3,80 waard. Waar de stijging van EOS vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wel werd onlangs bekend dat Voice, het social mediaproject van de maker van EOS, is gelanceerd. De hype rondom dit project zou de pump veroorzaakt kunnen hebben.
Tot slot is te zien dat ethereum, dat gisteren dus door de belangrijke $400 kon breken, nu 2,6% in het rood staat. Desalniettemin blijft ETH boven de $400 handelen en is nu $427,80 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie