Timo Bult Timo Bult
02/09/2021 09:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 09:59

Cardano (ADA) oprichter: ‘Crypto zal een belangrijke rol gaan spelen in Afghanistan’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cardano (ADA) oprichter Crypto zal een belangrijke rol gaan spelen in Afghanistan

Foto: Shutterstock/ Piotr Swat

Na 20 jaar zijn er nu geen buitenlandse troepen meer in Afghanistan. Het land is weer volledig in handen van de Taliban en is eigenlijk weer terug bij af. Terwijl het land dus geen meter is opgeschoten, is de rest van de wereld dat wel. Zo is de crypto-sector opgedoemd. Volgens Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson kan cryto nu een belangrijke rol gaan spelen voor Afghanen.

In het bijzonder kan crypto Afghanen meer financiële privacy geven. Het geeft hen de mogelijkheid crypto uit het zicht van de Taliban te ontvangen, verzenden en bewaren. Meerdere financiële instellingen hebben hebben lokale bankrekeningen bevroren waardoor Afghanen steeds minder manieren om handen hebben om geld te versturen en ontvangen. Maar voor Hoskinson is privacy een belangrijk punt:

“Het digitale leven van Afghaan wordt nu onder de loep genomen, de afgelopen twee decennia worden beoordeeld door een regime dat als je je mening hebt geuit op manieren die niet passen bij hun regressieve standpunten, je nu wordt bedreigd met intimidatie, gevangenisstraf of zelfs de dood.”

Uiteraard bieden cryptocurrencies als bitcoin (BTC) ook een interessante investeringsoptie vanwege hun schaarsheid. BTC kan op deze manier bescherming bieden tegen de dreigende verslechterende economische situatie in het land en de daarmee gepaard gaande inflatie.

Uiteraard geldt dit ook andersom; de Taliban zal hoogstwaarschijnlijk crypto gaan inzetten om hun missie te bekostigen. De digitale valuta bieden namelijk een handige manier om waarde internationaal te versturen. Noord-Korea is nog zo’n land dat crypto waarschijnlijk als belangrijke inkomstenbron beschouwt.

Hoskinson verwacht dan ook dat “cryptocurrencies een grotere rol zullen spelen in Afghanistan in de oorlog voor en tegen de Taliban-troepen.”

Ondertussen lijkt de inflatie in de rest van de wereld een belangrijke aandrijvende factor te zijn in de huidige markt. Zo was vanochtend op Crypto Insiders te lezen dat de bitcoin koers opnieuw een poging doet om de belangrijke prijs bij $50.000 te breken. 

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie