Kevin Schijven Kevin Schijven
16/12/2020 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/12/2020 19:22

Cboe keert terug naar de Bitcoin markt, lanceert begin 2021 meerdere crypto indices samen met CoinRoutes

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Cboe keert terug naar de Bitcoin markt, lanceert begin 2021 meerdere crypto indices samen met CoinRoutes

Cboe Global Markets, eigenaar van de Chicago Board Options Exchange (CBOE), de grootste optiebeurs in de VS, gaat binnenkort meerdere cryptocurrency indexen lanceren.
Cboe kondigt op 15 december aan dat het hieraan samenwerkt met CoinRoutes, een handelssoftwarebedrijf voor crypto:


De verschillende crypto indices zullen wellicht al begin 2021 lanceren. Cboe zal in eerste instantie zich voornamelijk richten op crypto met een hoge marktkapitalisatie zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).
Cboe gaat hiervoor gebruik maken van de ‘real-price best-bid-offer’ van CoinRouters, dat zijn real-time prijsgegevens over crypto verzameld van verschillende exchanges. Catherine Clay, vice-president van Cboe, zegt:

“De overeenkomst van Cboe met CoinRoutes stelt ons in staat om klanten cryptocurrency-marktgegevens te bieden via Cboe’s vertrouwde en betrouwbare indexdiensten. Samen kunnen we helpen transparantie te brengen in de activaklasse door RealPrice-gegevens te gebruiken om mogelijk indices en tools te creëren die klanten helpen cryptocurrencies beter te begrijpen en hun deelname aan een opkomende markt aan te moedigen.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Cboe zich aan de crypto-markt waagt. De beurs stopte in maart 2019 met het aanbieden van bitcoin-futures nadat het niet de concurrentie aankon met de CME group, eigenaar van de Chicago Mercantile Exchange (CME), de grootste derivatenbeurs ter wereld.
De bovenstaande samenwerking zou ervoor kunnen zorgen dat Cboe weer een bitcoin futurescontract lanceert. Het zou wellicht ook de deuren kunnen openen voor een bitcoin exchange-traded fund (ETF).
De traditionele beleggingswereld lijkt steeds meer de crypto-sector te omarmen. Begin deze maand kondigde ook de S&P Dow Jones aan dat het crypto indices zal lanceren in 2021.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement