Timo Bult Timo Bult
03/12/2020 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2020 19:55

Bitcoin (BTC) belandt in mainstream stroomversnelling, S&P Dow Jones lanceert crypto indices

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) belandt in mainstream stroomversnelling, S&P Dow Jones lanceert crypto indices

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) wint steeds meer terrein in de traditionele financiële wereld! Dit keer is het S&P Dow Jones dat aankondigt in 2021 cryptocurrency indices te zullen lanceren. Dit maakt het bedrijf bekend in een persverklaring aan Reuters.
S&P Dow Jones is een divisie van S&P Global Inc, een financiële dataprovider. Het bedrijf gaat in samenwerking met blockchain-dataprovider Lukka voor zo’n 550 cryptocurrencies betrouwbare prijsdata leveren. Iets wat volgens de twee de adoptie onder institutionele investeerders verder kan stimuleren. In de persverklaring valt te lezen:

“Nu digitale activa zoals cryptocurrencies een snel opkomende activaklasse worden, is de tijd rijp voor onafhankelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke benchmarks,”

Indices zijn gemiddelden van onderliggende activa. Een bekend voorbeeld is de AEX index dat het gemiddelde is van de aandelenkoersen van de 25 grootste bedrijven die genoteerd staan aan de Amsterdamse effectenbeurs.
Door de samenwerking zal het investeren in crypto laagdrempeliger worden voor grote investeerders. Zij hebben vooralsnog weinig keus wanneer zij in crypto willen investeren. Toch lijken de beleggingsproducten die er op dit moment zijn steeds meer aan populariteit te winnen, zoals de fondsen van Grayscale.
Het is niet duidelijk welke cryptocurrencies er onder de 550 valuta vallen. Ook is niet duidelijk hoe de bedrijven de cryptocurrencies zullen selecteren. Dit kan bijvoorbeeld op basis van marktkapitalisatie zijn.
Bitcoin en crypto lijken steeds meer mainstream te gaan, met bedrijven als PayPal en Square die de digitale activa aan klanten verkopen. De CEO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder sprak zich daarnaast positief uit over BTC. Gisteren was nog te lezen dat Visa de samenwerking aangaat met Circle. Samen zullen zij een creditcard uit gaan geven waarmee de digitale versie van de dollar uitgegeven kan worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie