Kevin Schijven Kevin Schijven
02/12/2020 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2020 15:55

“Nu is het moment voor crypto,” zegt PayPal CEO Dan Schulman, die meldt dat hij “bullish is over alle digitale valuta”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Nu is het moment voor crypto, zegt PayPal CEO Dan Schulman, die meldt dat hij bullish is over alle digitale valuta

Dan Schulman, de CEO van PayPal, sprak op 2 december tijdens de Web Summit in Lissabon, de grootste technologie conferentie ter wereld, over een toekomst zonder contant geld.


Shulman zegt dat “nu het moment is” aangebroken voor cryptocurrency. Schulman vertelt in een interview met Andrew Ross Sorking van CNBC en de New York Times dat hij bullish is over alle type digitale valuta.
Volgens de CEO heeft de coronapandemie het afgelopen jaar voor een versnelling gezorgd van de adoptie van digitale valuta en de wereld gaat snel richting een “cashless” toekomst.

Ik denk dat als je een financieel systeem kunt creëren, een nieuwe en moderne technologie die sneller is, goedkoper, efficiënter, goed is om meer mensen in het systeem te includeren, om de kosten te verlagen, om te helpen de financiële gezondheid van zoveel mensen bevorderen… Dus op de lange termijn ben ik erg bullish over alle soorten digitale valuta.

Aldus Schulman, die ook de regelgeving in de sector aankaart. Schulman zegt dat de crypto-industrie “hand in hand” moet samenwerken met regelgevers en toezichthouders.
Hij meldt dat PayPal een “enorm bedrag” heeft besteed om de regelgeving na te leven. Volgens Schulman is streng regelgevend toezicht buitengewoon belangrijk, en hij zegt daar geen problemen mee te hebben.
PayPal stapte op 21 oktober wereld van cryptocurrencies in. Amerikaanse klanten kunnen crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) via PayPal kopen en opslaan. Gisteren kwam nog naar buiten dat, volgens een onderzoek van Mizuho Securities, al een vijfde van deze PayPal klanten bitcoin heeft gekocht.
Vanaf volgend jaar biedt PayPal deze diensten ook in Europa aan en kunnen klanten hun crypto besteden bij zo’n 28 miljoen winkels die bij de betaaldienst zijn aangesloten.
Overigens spreekt ook IOHK CEO Charles Hoskins van Cardano (ADA) later vandaag tijdens de Web Summit:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie