Timo Bult Timo Bult
01/12/2020 19:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/12/2020 19:30

Bitcoin (BTC) zeer populair onder PayPal-klanten, blijkt uit onderzoek

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) zeer populair onder PayPal-klanten, blijkt uit onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Mizuho Securites USA, de Amerikaanse tak van het Japanse Mizuho Bank, heeft vandaag de resultaten gepubliceerd van een onderzoek omtrent PayPals bitcoin (BTC) avontuur. Uit die resultaten blijkt onder andere dat de meerderheid van de PayPal klanten bitcoin zou willen gebruiken als betaalmiddel.
Mizuho Bank is een grote bank met $1,8 biljoen aan activa. Het heeft meerdere takken in andere landen, waarvan een in de Verenigde Staten; Mizuho Securities USA. Dankzij de positieve bevindingen heeft het zijn verwachtingen voor de PayPal aandelenkoers naar boven bijgesteld. In het onderzoek schreef het bedrijf:

“Onze eigen Mizuho PayPal Bitcoin-gebruikersenquête toont positieve resultaten. Bijna een vijfde van de PayPal-gebruikers heeft al Bitcoin verhandeld via de PayPal-app; 65% zou het als betaalmiddel gebruiken bij de 28 miljoen webwinkels die zijn aangesloten bij PayPal.”


De verwachtingen van de PayPal-koers zijn hiermee met 35% naar boven bijgesteld naar een prijs van $290.
PayPal kwam groots in het nieuws nadat het in oktober een nieuwe dienst lanceerde. Met de dienst kunnen PayPal-gebruikers in de Verenigde Staten nu bitcoin kopen binnen de omgeving van PayPal. Begin 2021 zal de service wereldwijd gelanceerd gaan worden.
Ondanks het grote succes van de nieuwe service is de ontwikkeling alsnog reden voor kritiek voor de echte Bitcoiners. Zij vinden namelijk dat het laten vasthouden van bitcoin door een derde partij tegen de principes van bitcoin ingaat. De derde partij, in deze PayPal, zou juist overbodig gemaakt moeten worden.
Deze kritiek kreeg extra kracht toen bekend werd dat klanten hun bitcoin niet uit hun account kunnen opnemen. Zij kunnen dus geen bitcoin kopen binnen PayPal en deze vervolgens naar een eigen wallet sturen. Desalniettemin wordt de ontwikkeling door anderen weer positief ontvangen doordat het de adoptie van BTC zou kunnen stimuleren.
De lancering wordt daarnaast gezien als een van de redenen voor de recente koersstijgingen van bitcoin. Doordat zoveel mensen bitcoin kopen via bedrijven als PayPal, Grayscale en Square, kopen zij grote hoeveelheden bitcoin op, wat leidt tot koersstijgingen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie