Sander van Rijn Sander van Rijn
11/11/2023 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 13:55

Celsius herrijst als bitcoin miner: doorstart na faillissement

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Celsius herrijst als bitcoin miner: doorstart na faillissement

Foto: rafapress/Shutterstock

De failliete crypto geldschieter Celsius Network krijgt goedkeuring van de faillissementsrechter voor een terugbetalingsplan om zijn gedupeerde klanten te compenseren. Ondanks juridische aantijgingen aan het adres van voormalig directeur Alex Mashinsky, krijgt het bedrijf een nieuwe kans om zijn financiële situatie te verbeteren.

Het platform zal doorstarten onder de naam NewCo en wordt opgericht met een startkapitaal van $450 miljoen. Middels deze nieuwe entiteit wil het bedrijf zich ontwikkelen tot een bitcoin (BTC) mining-bedrijf.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Doorstart voor Celsius als bitcoin mining bedrijf

Door een sterk dalende cryptomarkt verloor Celsius afgelopen zomer maar liefst $25 miljard aan activa. Tijdens deze periode kreeg het bedrijf net genoeg kredietondersteuning voor het indienen van faillissement.

Dit betekent dat het crypto-leenbedrijf een nieuwe kans is geboden om zijn financiën op orde te krijgen en de schuldenlast te verminderen. De uitspraak van de Amerikaanse faillissementsrechter is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de herstructurering van het bedrijf.

Het goedgekeurde voorstel omvat ook de terugbetaling van ten minste $2,03 miljard aan de overgebleven schuldeisers. NewCo krijgt de mogelijkheid om gedupeerde klanten terug te betalen via een combinatie van crypto en aandelen.

Het bedrijf is van plan om beursgang te maken om de liquiditeit van de schuldeisers te maximaliseren. Volgens de advocaten van Celsius Network start het platform in het begin van 2024 met het uitbetalen van zijn gedupeerde klanten, die na een lange periode van een jaar opgelucht adem kunnen halen.

Advertisement

Juridische acties zorgen voor onzekerheid

Eerder dit jaar stond Mashinsky nog in het middelpunt van juridische aandacht. Hij werd door de federale aanklagers verdacht van fraude en het opzettelijk manipuleren van de prijs van de celsius (CEL) token, de crypto van het Celsius-netwerk. Ook beschuldigde de aanklagers Mashinsky van misleidende verklaringen voor het aanzetten van zijn klanten om hun activa op het platform te beleggen.

Celsius heeft de beschuldigingen van fraude tegen zijn voormalige leidinggevende weerstaan. Met deze uitspraak heeft het bedrijf het vertrouwen van de rechtbank gewonnen voor deze transformatie. Ondanks de goedkeuring van de faillissementsrechter kan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep gaan.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement