Sander van Rijn Sander van Rijn
11/11/2023 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/11/2023 13:55

Celsius herrijst als bitcoin miner: doorstart na faillissement

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celsius herrijst: gaat miljarden terugbetalen en start bitcoin mining

Foto: rafapress/Shutterstock

De failliete crypto geldschieter Celsius Network krijgt goedkeuring van de faillissementsrechter voor een terugbetalingsplan om zijn gedupeerde klanten te compenseren. Ondanks juridische aantijgingen aan het adres van voormalig directeur Alex Mashinsky, krijgt het bedrijf een nieuwe kans om zijn financiële situatie te verbeteren.

Het platform zal doorstarten onder de naam NewCo en wordt opgericht met een startkapitaal van $450 miljoen. Middels deze nieuwe entiteit wil het bedrijf zich ontwikkelen tot een bitcoin (BTC) mining-bedrijf.

Bitcoin nadert bullish ‘Golden Cross’ patroon – kans op 170% stijging?
Bitcoin nadert bullish 'Golden Cross' patroon - kans op 170% stijging?

Doorstart voor Celsius als bitcoin mining bedrijf

Door een sterk dalende cryptomarkt verloor Celsius afgelopen zomer maar liefst $25 miljard aan activa. Tijdens deze periode kreeg het bedrijf net genoeg kredietondersteuning voor het indienen van faillissement.

Dit betekent dat het crypto-leenbedrijf een nieuwe kans is geboden om zijn financiën op orde te krijgen en de schuldenlast te verminderen. De uitspraak van de Amerikaanse faillissementsrechter is dan ook een belangrijke mijlpaal voor de herstructurering van het bedrijf.

Het goedgekeurde voorstel omvat ook de terugbetaling van ten minste $2,03 miljard aan de overgebleven schuldeisers. NewCo krijgt de mogelijkheid om gedupeerde klanten terug te betalen via een combinatie van crypto en aandelen.

Het bedrijf is van plan om beursgang te maken om de liquiditeit van de schuldeisers te maximaliseren. Volgens de advocaten van Celsius Network start het platform in het begin van 2024 met het uitbetalen van zijn gedupeerde klanten, die na een lange periode van een jaar opgelucht adem kunnen halen.

Advertentie

Juridische acties zorgen voor onzekerheid

Eerder dit jaar stond Mashinsky nog in het middelpunt van juridische aandacht. Hij werd door de federale aanklagers verdacht van fraude en het opzettelijk manipuleren van de prijs van de celsius (CEL) token, de crypto van het Celsius-netwerk. Ook beschuldigde de aanklagers Mashinsky van misleidende verklaringen voor het aanzetten van zijn klanten om hun activa op het platform te beleggen.

Celsius heeft de beschuldigingen van fraude tegen zijn voormalige leidinggevende weerstaan. Met deze uitspraak heeft het bedrijf het vertrouwen van de rechtbank gewonnen voor deze transformatie. Ondanks de goedkeuring van de faillissementsrechter kan de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in beroep gaan.

Deel dit artikel
Sander van Rijn

Met een passie voor schrijven en de achtergrond kennis van de blockchain-technologie en digitale valuta’s, probeert Sander een toekomstige wandelende crypto bibliotheek te worden. De kennis die hij reeds heeft opgedaan deelt hij graag met vrienden en kennissen, maar nu is eindelijk de tijd aangebroken dat hij dit gaat doen voor het grotere publiek.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie