Kevin Schijven Kevin Schijven
22/11/2021 16:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2021 16:15

Celsius Network investeert $500 miljoen in bitcoin (BTC) mining

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Celsius Network investeert $500 miljoen in bitcoin (BTC) mining

Foto: CryptoFX/Shutterstock

Celsius Network, een Amerikaanse cryptocurrency leenbedrijf, gaat maar liefst $500 miljoen investeren in bitcoin (BTC) mining. Dat blijkt uit een exclusief interview op 22 november van Celsius CEO Alex Mashinsky met TheBlock.

https://twitter.com/Mashinsky/status/1462766589414154241

Celsius kondigde eerder dit jaar al aan dat het bedrijf $200 miljoen zal investeren in apparatuur voor bitcoin-mining, alsmede in aandelen van mining-bedrijven als Core Scientific, Rhodium Enterprises en Luxor Technologies. Nu kondigt de CEO aan dat Celsius daar nog eens $300 miljoen bovenop gooit.

“Dit zijn toezeggingen voor dit jaar en volgend jaar – dus we zullen tot het einde van volgend jaar voortdurend onze mining capaciteit uitbreiden.”

Aldus Mashinsky. Celsius wil met deze investering de bitcoin-mining industrie in de VS ondersteunen en de hash rate, of rekenkracht van het netwerk, laten groeien. De geminede bitcoin worden gebruikt ter ondersteuning van het leenbedrijf en de investering zorgt ervoor dat Celsius een van de grootste bitcoin-mining bedrijven wordt in de VS.

Mashinsky zegt dat Celsius nu maar liefst 22.000 bitcoin-mining apparaten beheert. De meeste apparaten behoren tot de Antminer S19 serie, de nieuwste reeks mining-apparaten van fabrikant Bitmain. Onlangs kwamen details naar buiten over een nieuwe Antminer S19 XP model van Bitmain en Celsius zou daar al bestellingen voor ingediend hebben.

China hanteert sinds begin deze zomer in veel provincies een compleet verbod op mining. Dat biedt nieuwe kansen voor de VS om op deze markt in te spelen, zegt Mashinsky.

Celsius haalde vorige maand nog maar liefst $400 miljoen op. Het was een van de grootste financieringsrondes ooit in de crypto industrie. Opvallend was dat deze investering volgde nadat het bedrijf meerdere waarschuwing had ontvangen van Amerikaanse regelgevers afgelopen zomer.

Mashinksy was eerder dit zeer positief over bitcoin en voorspelde toen een prijs van $160.000 voor het eind van het jaar. Over ethereum (ETH) was hij later nog positiever en hij verwacht dat ether bitcoin zal inhalen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie