Timo Bult Timo Bult
13/06/2022 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2022 09:30

Celsius crasht 50% na staken opnames, stuurt $250 miljoen bitcoin naar FTX

Nieuws
Celsius staakt opnames en stuurt $250 miljoen bitcoin naar FTX

Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Het zijn chaotische tijden in cryptoland. De koersen dalen enorm en dat leidt bij een aantal platformen voor problemen, waaronder crypto leenplatform Celsius. Uit recente gegevens blijkt namelijk dat dit platform honderden miljoenen dollars aan wrapped bitcoin (wBTC) en ethereum (ETH) naar crypto exchange FTX heeft verstuurd. Daarnaast kondigde Celsius aan dat klanten voor onbepaalde tijd hun crypto niet kunnen opnemen van het platform. Wat is hier aan de hand?

PlanB voorspelt gigantische bitcoin stijging na halving, tot $300.000

Celsius staakt crypto opnames klanten

Te beginnen met het crypto nieuws dat Celsius de opnames van het platform heeft gestaakt. In een tweet schrijft het platform het volgende:

“Celsius Network pauzeert alle opnames, swaps en overschrijvingen tussen accounts. Handelen in het belang van onze gemeenschap is onze topprioriteit. Onze activiteiten gaan door en we zullen informatie blijven delen met de gemeenschap.”

De reden van deze ingrijpende actie zijn de “extreme marktomstandigheden” en om “Celsius in een betere positie te brengen om te voldoen aan de opnameverplichtingen.”

Advertentie

Grote hoeveelheid bitcoin en ethereum naar FTX

Het bovenstaande nieuws wordt extra opvallend in combinatie met transacties die Celsius heeft verstuurd richting FTX. Het zou onder andere 9.500 wBTC ter waarde van ongeveer $250 miljoen hebben opgenomen uit decentralized finance (DeFi) platform Aave en deze vervolgens naar FTX hebben verstuurd. Ditzelfde deed het met bijna $75 miljoen aan ethereum.

In plaats voor de bovengenoemde crypto heeft Celsius sinds zondag nu $222 miljoen aan stablecoins vastgezet op Aave. Het lijkt er dus op dat het meer stablecoins heeft vergaard om zo de liquiditeit van het platform te waarborgen. In een situatie waarin Celsius gebruikers massaal stablecoins zouden willen opnemen dan zou Celsius dat aanvankelijk niet aan hebben gekund, zo lijkt het.

Runes-hype zorgt voor flink hogere transactiekosten op Bitcoin

Celsius koers 52% in het rood

Kortom, het lijkt erop dat Celsius eraan werkt om zijn positie te verbeteren en zo aan zijn opnameverplichtingen te kunnen voldoen, zoals het zelf in de aankondiging stelde. Desalniettemin zijn de enorme transacties, zonder enige informatie vanuit Celsius zelf, zorgwekkend voor de community.

De koers van celsius (CEL), de crypto van het leenplatform, staat door het recente nieuws en de algemene marktomstandigheden maar liefst 52% in de min over de afgelopen 24 uur.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie