Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 09:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 09:01

CEO deVere Group: “Slimme beleggers kopen nu goedkoop crypto”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

De crypto markt staat nog altijd diep onder water en veel crypto-beleggers zullen er ondertussen haast aan gewend zijn geraakt dat hun portfolio met enige regelmaat rood kleurt. De CEO van een van deVere Group, Nigel Green, liet onlangs in een interview weten dat dit echter ook de periode zou moeten zijn dat verstandige beleggers tegen historisch lage prijzen cryptocurrencies bijkopen.

Bitcoin miners zijn niet meer welkom in Noorwegen met nieuwe wet
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bearmarkt biedt kansen

deVere Group is een van de grootste onafhankelijke financiële adviesbureaus ter wereld. De CEO liet onlangs in een rapport weten wat hij van de crypto markt verwacht in de nabije toekomst en op de lange termijn.

Volgens hem is het erg waarschijnlijk dat centrale banken verder zullen gaan met het verhogen van de rentes. Dit is in eerste instantie slecht nieuws voor de crypto- en aandelenmarkten. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het onder controle krijgen van de torenhoge inflatie.

“Vijf machtige functionarissen van ’s werelds meest invloedrijke centrale bank, de Fed, handhaafden donderdag in hun commentaar een hawkish thema dat de inflatie veel te hoog blijft en dat ze zich niet zullen laten afschrikken om de rente te verhogen. Wij verwachten een verhoging met 75 basispunten als ze op 1 en 2 november weer bijeenkomen.”

Ook in het Verenigd Koninkrijk zal volgens Nigel Green iets vergelijkbaars plaatsvinden. De Bank of England zal volgens hem ook de rentes spoedig behoorlijk omhoog schroeven.

“Ondertussen hebben de leden van het Monetary Policy Committee van de Bank of England duidelijk laten doorschemeren dat zij een grote renteverhoging zullen doorvoeren wanneer het MPC op 3 november bijeenkomt….”

Bitcoin en ethereum koersen

In eerste instantie zal die slecht zijn voor de koersen van zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH). Green verwacht wederom een periode van verhoogde volatiliteit en dalende koersen. Echter, dat zal niet moment zijn om de handdoek in de ring te gooien. Green stelt dat juist het moment is dat ervaren en slimme beleggers hun kans grijpen.

“Sommige van ’s werelds beste beleggers maken consequent gebruik van marktvolatiliteit als belangrijke koopkansen in traditionele financiële markten – en de cryptocurrency markt is nu niet anders… Wanneer effectief en efficiënt gebruikt, kan volatiliteit een uiterst krachtige beleggingsstrategie zijn… Slimme, lange termijn cryptobeleggers zullen proberen te profiteren van paniekverkopers door hun digitale valuta ‘goedkoop’ te kopen om hun beleggingsportefeuilles te verbeteren…”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie