Roy van Krieken Roy van Krieken
07/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 06:08

CEO van Microstrategy: Volatiliteit van bitcoin (BTC) zal sommige investeerders blijven teleurstellen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO van Microstrategy Volatiliteit van bitcoin (BTC) zal sommige investeerders blijven teleurstellen

Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, heeft onlangs laten weten dat er bepaalde onveranderlijke kenmerken van bitcoin (BTC) bestaan die simpelweg voor te veel kopzorgen bij sommige investeerders kunnen zorgen. 

Microstrategy is een bedrijf dat zich grootschalig focust op bitcoin. Niet lang geleden kocht het bedrijf voor zo’n $500 miljoen een grote hoeveelheid bitcoins in.

Waarom deze bitcoin cyclus mogelijk anders is dan alle eerdere
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Hoge volatiliteit brengt grote risico’s met zich mee

In een interview met Sven Henrich, host van NorthmanTrader op Youtube, waarschuwt Michael Saylor investeerders voor de volatiliteit van de grootste cryptocurrency. 

“De mensen die investeren in bitcoin als handelaren, die niet kijken naar de technologie erachter of met een macro-blik, zullen altijd teleurgesteld worden door de volatiliteit”.

https://twitter.com/NorthmanTrader/status/1411365644046569478

De boodschap van Saylor is duidelijk: Bitcoin is niet een manier om snel rijk te worden en makkelijk geld te verdienen. Volgens hem moeten nieuwe investeerders en handelaren alleen investeren met geld dat zij bereid zijn te verliezen.

Daarnaast stelt Saylor dat dergelijke investeerders zich niet moeten laten leiden door impuls beslissingen en niet kennissen of vrienden moeten adviseren om op de puur de korte termijn in bitcoin te investeren. 

Advertentie

Saylor blijft bullish

Ondanks de waarschuwingen die Saylor geeft aan, met name onervaren, investeerders blijft hij heilig geloven in de toekomst van bitcoin en de wereld van cryptocurrencies.

Omdat de traditionele fiat valuta zoals de Amerikaanse dollar en de euro in een rap tempo bijgeprint blijven worden gelooft Saylor dat bitcoin alleen maar sterker en sterker zal worden.

“Ik zie bitcoin als de best verspreide en sterkste soort monetaire activa in de wereld”

Dat Saylor dit standpunt hanteert komt uiteraard niet als een verrassing. Zijn bedrijf, Microstrategy, heeft onlangs nog naar buiten gebracht dat zij van plan waren om tenminste $1 miljard aan aandelen te verkopen om zo onder andere de aankoop van meer bitcoins te financieren.

Saylor is een optimist als het op de toekomst van bitcoin aankomt, maar zijn waarschuwing aan nieuwe investeerders is een belangrijke: Kijk uit en investeer geen geld dat je je niet kan veroorloven om te verliezen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie