Home Nieuws Altcoin nieuws Charlie Lee: probeer ten minste 1 Bitcoin te bemachtigen

Charlie Lee: probeer ten minste 1 Bitcoin te bemachtigen

- Advertentie -

De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, heeft op Twitter een hoop LTC-bezitters tegen hem in het harnas gejaagd. In een tweet op 17 juli adviseerde Lee beleggers om ten minste 1 Bitcoin (BTC) te bemachtigen, voordat je ook maar enig andere coin koopt:

Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Dat is niet eens genoeg om elke miljonair er één te laten hebben. Dus voordat je ook maar een andere coin koopt (inclusief LTC), probeer eerst ten minste 1 BTC te bemachtigen. Zodra je 1 BTC hebt, moet je vooral alle andere shitcoins kopen!

Litecoin zelf in de categorie “shitcoins” plaatsten werd Lee door veel mensen niet in dank afgenomen in de reacties op zijn tweet. Het werd hem verweten dat hij zijn eigen cryptocurrency afkraakt en op die manier de prijs van LTC laag houdt. Lee antwoordde:

Zelfs al zou ik Litecoin een shitcoin noemen (wat ik niet deed), wat dan nog?! Alleen daarom zou de prijs dalen? Als dat het geval zou zijn, waarom werk ik dan zo hard aan deze gedecentraliseerde currency?!?

Anderen slaagden er wel in door het sarcasme van Lee heen te prikken en dankten hem voor zijn eerlijke beleggingsadvies, waarschijnlijk vooral bedoeld voor mensen die net nieuw in de crypto-wereld zijn.

Op de vraag waarom hij niet dezelfde redenering toepaste op Litecoin, waar ook een maximaal aantal van 84 miljoen aan vast hangt, en waarom mensen niet daarin zouden moeten investeren, legde Lee uit dat het bezitten van altcoin, waaronder LTC, veel meer risico met zich meebrengt dat BTC, wat meer een “sure bet” is:

Dus voordat je gaat speculeren, investeer dan eerst in iets degelijks… Ik bezat BTC voordat ik LTC creëerde. Denk daar maar eens over na.

Er is een heersende opvatting dat het aantal Bitcoin in omloop nooit de oorsponkelijke 21 miljoen die gecreëerd zijn kan omvatten. Er zijn genoeg meldingen geweest van mensen die de toegang tot hun wallet verloren, of overleden zijn zonder de sleutel tot hun BTC door te geven. Wanneer het zover komt, zal schaarste duidelijk invloed hebben op de markt omdat de verloren coins de anderen waardevoller zullen maken. Een daling van het aanbod zal onbedoeld de vraag doen stijgen. Met dat in gedachte, is de uitspraak van Charlie Lee zo gek nog niet.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.401,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.145,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.175,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.189,40 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.243,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...