Rico Engelbarts
17/07/2018 19:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2018 19:22

Charlie Lee: probeer ten minste 1 Bitcoin te bemachtigen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
charlie_lee_probeer_ten_minste_1_bitcoin_te_bemachtigen

De oprichter van Litecoin (LTC), Charlie Lee, heeft op Twitter een hoop LTC-bezitters tegen hem in het harnas gejaagd. In een tweet op 17 juli adviseerde Lee beleggers om ten minste 1 Bitcoin (BTC) te bemachtigen, voordat je ook maar enig andere coin koopt:

Er zullen maximaal 21 miljoen Bitcoins in omloop zijn. Dat is niet eens genoeg om elke miljonair er één te laten hebben. Dus voordat je ook maar een andere coin koopt (inclusief LTC), probeer eerst ten minste 1 BTC te bemachtigen. Zodra je 1 BTC hebt, moet je vooral alle andere shitcoins kopen!


Litecoin zelf in de categorie “shitcoins” plaatsten werd Lee door veel mensen niet in dank afgenomen in de reacties op zijn tweet. Het werd hem verweten dat hij zijn eigen cryptocurrency afkraakt en op die manier de prijs van LTC laag houdt. Lee antwoordde:

Zelfs al zou ik Litecoin een shitcoin noemen (wat ik niet deed), wat dan nog?! Alleen daarom zou de prijs dalen? Als dat het geval zou zijn, waarom werk ik dan zo hard aan deze gedecentraliseerde currency?!?

Anderen slaagden er wel in door het sarcasme van Lee heen te prikken en dankten hem voor zijn eerlijke beleggingsadvies, waarschijnlijk vooral bedoeld voor mensen die net nieuw in de crypto-wereld zijn.
Op de vraag waarom hij niet dezelfde redenering toepaste op Litecoin, waar ook een maximaal aantal van 84 miljoen aan vast hangt, en waarom mensen niet daarin zouden moeten investeren, legde Lee uit dat het bezitten van altcoin, waaronder LTC, veel meer risico met zich meebrengt dat BTC, wat meer een “sure bet” is:

Dus voordat je gaat speculeren, investeer dan eerst in iets degelijks… Ik bezat BTC voordat ik LTC creëerde. Denk daar maar eens over na.

Er is een heersende opvatting dat het aantal Bitcoin in omloop nooit de oorsponkelijke 21 miljoen die gecreëerd zijn kan omvatten. Er zijn genoeg meldingen geweest van mensen die de toegang tot hun wallet verloren, of overleden zijn zonder de sleutel tot hun BTC door te geven. Wanneer het zover komt, zal schaarste duidelijk invloed hebben op de markt omdat de verloren coins de anderen waardevoller zullen maken. Een daling van het aanbod zal onbedoeld de vraag doen stijgen. Met dat in gedachte, is de uitspraak van Charlie Lee zo gek nog niet.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie