Ivo Melchers Ivo Melchers
14/01/2023 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/01/2023 16:20

ChatGPT AI beantwoordt vragen over Bitcoin en Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Peter Galleghan/Shutterstock

ChatGPT is een zogeheten AI chatbot die binnen enkele dagen al meer dan één miljoen gebruikers wist binnen te harken. ChatGPT komt heel menselijk over en de mogelijkheden zijn eindeloos met waar je de chatbot allemaal voor kan gebruiken. Het internet is in ieder geval snel gefascineerd geraakt en inmiddels heeft de chatbot ook enkele vragen beantwoord die betrekking hebben op de wereld van cryptocurrencies.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin en Ethereum

Op de eerste vraag, of Bitcoin (BTC) intrinsieke waarde heeft, antwoordde ChatGPT als volgt:

‘’Sommige mensen zouden kunnen beweren dat de gedecentraliseerde aard van Bitcoin en zijn vermogen om te functioneren als een digitale waardeopslag als intrinsieke waarde kan worden beschouwd.’’

Het antwoord geeft de mening weer die wordt gedeeld door enkele van de grootste voorstanders van Bitcoin dat het ‘het digitale goud’ van de 21e eeuw kan worden, dankzij het onmanipuleerbare monetaire beleid.

Bij het vergelijken van Bitcoin met de nummer twee op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), gaf de chatbot aan dat er vaak naar Bitcoin wordt gerefeerd als het digitale goud. Ook zei het dat ‘het als voornaamste use-case een alternatief biedt voor traditionele fiatvaluta’s, zoals de Amerikaanse dollar of de euro.’’ Daarentegen beschreef het Ethereum als ‘’meer potentieel voor innovatie dan Bitcoin’’, waardoor het aantrekkelijker zou zijn voor ontwikkelaars.

Op de vraag of Bitcoin ooit de wereldreservevaluta zou worden, sloot de bot de mogelijkheid niet uit. Hoewel het nog steeds de ‘’infrastructuur, regelgeving en stabiliteit’’ mist om als zodanig beschouwd te worden, is het nog steeds ‘’mogelijk dat de toekomst veranderingen in deze situatie brengt’’ naarmate de technologie groeit en zich ontwikkelt.

Advertentie

‘’Wie is Satoshi?’’

Op de vraag wie er schuilhoudt achter Satoshi Nakamoto wist zelfs ChatGPT geen verhelderend antwoord op te geven. Hij zei dat de identiteit ‘’niet onthuld is en niet publiekelijk bekend’’. Hij refereerde ook nog naar onder andere Craig Wright, die in oktober nog een rechtszaak verloor waardoor hij officieel niet Satoshi Nakamoto is:

‘’Hoewel sommige personen hebben beweerd Satoshi Nakamoto te zijn of ervan verdacht worden de maker te zijn, zijn geen van deze beweringen onafhankelijk geverifieerd.’’

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie