Rico Engelbarts
29/06/2018 20:43 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/06/2018 20:43

Chief Economic Advisor van Allianz: “Bitcoin voor minder dan $5.000 is een koopje”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
chief_economic_advisor_allianz_bitcoin_minder_dan_5000_dollar_is_een_koopje

Mohamed El-Erian, Chief Economic Advisor bij Allianz, zei in een interview dat Bitcoin (BTC) “een koopje zou zijn als de prijs onder de $5.000 zou zakken”.
El-Erian is expert op economisch gebied bij Allianz, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld en tevens een van de grootste financiele dienstverlenings-groepen (gebaseerd op een meting gedaan door Forbes).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Eerdere kritieken en analyses

Hoewel hij niet echt als een criticus van Bitcoin geldt, heeft El-Erian vaak gereageerd op het “bubbel”-karakter van de coin. In september 2017 zei de econoom dat de BTC-prijs het driedubbele van haar echte waarde was.
Werkend voor een traditionele instantie voor financiële dienstverlening, viel El-Erian op dat moment echter op met zijn meer gematigde mening ten opzichte van anderen. Jamie Dimon, CEO van JP Morgan noemde Bitcoin destijds een regelrechte “fraude”. Maar zelfs JP Morgan heeft haar mening over cryptocurrencies inmiddels bijgesteld, zoals vermeld op 16 mei.

Advertentie

De “gezonde correctie” zou nu kunnen beginnen

In december vorig jaar was El-Erian van mening dat de scherpe prijsdaling van Bitcoin een beslissend moment was. Het zou dan eindigen als een gezonde correctie om “irrationele uitbundigheid” weg te nemen en daarmee institutionele beleggers aan te trekken. Óf het zou uiteindelijk instorten en ten onder gaan als de grootste zeepbel in de geschiedenis.
Nu lijkt het erop dat de econoom zijn kaarten op tafel gelegd heeft. De “gezonde correctie” nadert een punt waar zelfs El-Erian van mening is dat een inkoop gerechtvaardigd is. Misschien heeft hij de bubbel-hypothese wel helemaal uit zijn hoofd gezet.
El-Erian zei dat blockchain-technologie een blijvende zaak is. Bitcoin zal echter meer een commodity dan een currency worden, vergelijkbaar met goud als een “waardevast beleggingsobject”. Hij gelooft dat er een basis moet worden bereikt waarbij de mensen die echt in de toekomst van Bitcoin geloven consolideren en dat dát jou dan een lift biedt.
Het lijkt er dus op dat de huidige marktomgeving een basis vindt die de aandacht van El-Erian trekt.

Bitcoin fondsen zien explosieve instroom van bijna $1 miljard na CPI
Bitcoin fondsen zien explosieve instroom van bijna $1 miljard na CPI

Alles in perspectief plaatsen

In de snelle wereld van cryptocurrencies is het gemakkelijk om de positieve verschuiving van zelfs de meest fervente crypto-critici in de financiële dienstverlening, te missen. Federale regelgevende instanties en grote institutionele beleggingsondernemingen staan bekend om het nemen van trage maatregelen.
In minder dan een jaar tijd hebben de meeste van de bekende makelaars en financiële firma’s hun mening bijgesteld en beginnen ze zich in te laten met cryptocurrency. Fidelity Investments en Goldman Sachs lanceren bijvoorbeeld trading desks voor cryptocurrencies.
Ondanks de huidige inzinking van de BTC-prijs lijkt de correctie het sentiment te verbeteren bij instellingen die van mening waren dat de prijs van BTC in de grote aanloop, eind 2017, niet strookte met de waarde ervan.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie