Roy van Krieken Roy van Krieken
23/06/2022 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/06/2022 18:40

China waarschuwt dat Bitcoin naar $0 gaat

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
China waarschuwt dat Bitcoin naar $0 gaat

Foto: Memory Stockphoto/Shutterstock

De Chinese overheid lijkt optimaal gebruik te willen maken van de huidige staat van de crypto markt om Chinese staatsburgers te ontmoedigen in zee te gaan met cryptocurrencies als bitcoin (BTC). Officiële staatsmedia in China melden namelijk dat bitcoin hoogstwaarschijnlijk op weg is naar de $0.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

China en bitcoin

Volgens de Economic Daily, staatsnieuws waarvan de volledige controle bij de Chinese overheid ligt, zou bitcoin spoedig verleden tijd moeten zijn. De staatskrant waarschuwt lezers voor een eventuele investering en stellen dat bitcoin naar alle waarschijnlijkheid terug zal keren naar $0.

Daarnaast geeft het platform het Westen de schuld voor de huidige staat van de crypto markt. Volgens hen is de crypto industrie zwaar overleveraged en staat het bol van de manipulatie en ‘pseudo-technologie’. Hoe dit precies de schuld zou moeten zijn van het Westen is onbekend.

“Bitcoin is niets meer dan een aaneenschakeling van digitale codes, en het rendement komt voornamelijk van laag kopen en hoog verkopen. In de toekomst, zodra het vertrouwen van beleggers instort of wanneer soevereine landen Bitcoin illegaal verklaren, zal het terugkeren naar zijn oorspronkelijke waarde, die volstrekt waardeloos is.”

China ging bijna een jaar geleden van start met een totaal verbod op het minen van bitcoin en ook het handelen in crypto werd door de Chinese overheid aan banden gelegd. Als gevolg werden veel crypto exchanges in China genoodzaakt om hun deuren te sluiten en Chinese gebruikers te weren.

Bank of England

De centrale bank van Engeland, de Bank of England (BoE), hanteert een heel ander standpunt. Deze centrale bank was in het verleden ook niet altijd even positief over de crypto industrie, maar zij stellen nu wel dat zij de potentie zien voor sommige cryptomunten om grote welvaart te creëren in de nabije toekomst. Een topman bij de BoE had het volgende te zeggen tegen Bloomberg.

“Wat er de komende maanden ook gebeurt met crypto-activa, ik verwacht dat crypto-technologie en -financiering zullen doorgaan. Het heeft de mogelijkheid tot enorme efficiënties en veranderingen in de marktstructuur.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie