Rico Engelbarts
06/05/2018 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/05/2018 11:30

Chinese 'business angel' vergaart 10.000 Bitcoins in bear Q1 2018

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Chinese business angel Cai Wensheng vertelde in een interview met tech-ondernemer Wang Feng dat hij een persoonlijk doel had bereikt door 10.000 Bitcoins te verwerven. Wensheng is de oprichter van een selfie touch-up app genaamd Meitu die immens populair is in China. Hij is ook een angel investeerder met een nettowaarde van $1,5 miljard.

Het interview met Wensheng, waarin hij zijn betrokkenheid bij cryptocurrencies onthulde, werd aanvankelijk gepubliceerd op Sina Finance. Toen hem naar Bitcoin werd gevraagd, bekende hij dat hij in januari 2018 een zeer kleine hoeveelheid had (in enkele cijfers). Toen hij echter het potentieel van Bitcoin en blockchain realiseerde, stelde hij een persoonlijk doel om 10.000 Bitcoins te verwerven. Omdat de prijs op dat moment nog steeds hoog was, besloot hij om het af te wachten en begon te accumuleren zodra de ‘bear run’ begon. Bitcoin kelderde na januari naar een dieptepunt van $6.000. Wensheng verwierf meer Bitcoins naarmate de prijs lager werd en uiteindelijk zijn doel bereikte in slechts vier maanden.

Hij wees er ook op dat hij heeft geïnvesteerd in meerdere cryptocurrencies anders dan Bitcoin. Sommigen van hen zijn Theta, Ontology (ONT), Cortex (CTXC), ArcBlock (ABT), Zipper (ZIP), YeeCall (YEE), Dxchain (DXC), Charter (CAF). Sommige daarvan hebben hem enorme opbrengsten opgeleverd, terwijl anderen nog steeds waarde verliezen.

Cai ziet de huidige staat van cryptocurrencies als de vroege stadia van de dotcom-boom. Met de dotcom-crash in 2000 vielen veel bedrijven in grote getale om, en een paar hebben het wel gehaald. Beleggers die gokten op de juiste bedrijven die de crash hebben overleefd, hebben onvoorstelbare winst geboekt.

Wensheng waarschuwt beleggers ook voor hun eigen onderzoek. Als mensen investeren in dezelfde blockchain-bedrijven waarin hij investeert en de waarde stijgt, is iedereen blij. Echter, alleen omdat hij in een bedrijf heeft geïnvesteerd, betekent nog niet dat het zal slagen, ook beleggers maken fouten.

Toen hem werd gevraagd naar de marktcrash in maart, verwierp hij het als geen groot probleem. Hij noemde het een kortstondige tegenvaller en in feite groeien cryptocurrencies zeer goed op de lange termijn. In maart 2017 bedroeg de prijs van Bitcoin ongeveer $1.000. Als we dat vergelijken met maart 2018, was het laagste punt $6.000, wat nog steeds zes keer hoger is dan wat het vorig jaar in dezelfde tijd was.

Hij erkent ook het belang van ICO’s in de markt. Traditioneel is beleggen in een bedrijf in een vroeg stadium niet eenvoudig voor een gewoon persoon. ICO’s nivelleren het speelveld voor iedereen. Zowel institutionele beleggers als gewone mensen hebben dezelfde startlijn.

De Chinese overheid heeft zowel cryptocurrencies als ICO’s geblokkeerd. Dat heeft de markt echter niet vertraagd. De meeste beurzen zijn verhuisd naar landen rond China en crypto-handel floreert nog steeds in China via OTC-transacties. China moest offshore-uitwisselingen uitschakelen met behulp van een firewall. De meeste analisten verwachten dat de regering het verbod in de toekomst zal terugdraaien.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie