Rico Engelbarts
12/08/2018 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/08/2018 18:15

Beursanalist Chuck Jones: ontbreken correlatie met effectenbeurs maakt Bitcoin goede investering

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
chuck_jones_ontbreken_correlatie_met_effectenbeurs_maakt_bitcoin_goede_investering

Ondanks de volatiliteit van Bitcoin en andere cryptocurrencies, geloven sommige beleggingsdeskundigen en analisten nog altijd dat het belangrijk is om deze digitale activa te bezitten. Volgens hen lijkt de markt voor cryptocurrency los van de rest van de financiële markt te opereren.
In het verleden waren edelmetalen zoals goud een toevluchtsoord voor beleggers die hun portefeuille willen diversifiëren en een deel van hun vermogen in een stabiele commodity wilden steken. De laatste tijd lijkt Bitcoin een nog populairdere keuze te zijn geworden, al is het alleen maar omdat het veel gemakkelijker te verwerven en over te dragen is. Een van de duidelijkste voorbeelden van waarom dat een groot voordeel is, is de situatie in China.
Halverwege juli bleek dat de Chinese regering de devaluatie van haar nationale munt zou versnellen en in reactie daarop verplaatsen vele welvarende Chinezen hun tegoeden naar Bitcoin, wat bijdroeg aan de piek van 19 juli.
Chuck Jones, technologische beursanalist, identificeerde in een artikel op Forbes een cruciaal voordeel van het beleggen in cryptocurrencies; het gebrek van correlatie met andere activa. De reguliere markten hebben de neiging om periodes van onzekerheid en zelfs totale ineenstorting door te maken. Beleggers maken uiteindelijk enorme verliezen. Zonder een significante afdekking tegen dergelijke risico’s, zou het eindresultaat zelfs extra wrang kunnen zijn.
Hoewel Bitcoin zeker haar periodes van extreme volatiliteit heeft, lijkt het zich, als in het verleden behaalde resultaten enige indicatie bieden, na verloop van tijd altijd weer te herstellen en te klimmen naar een nog hogere waardering.
In een recente studie van Fundstrat werd ontdekt dat Bitcoin weinig correlatie heeft met andere beleggingscategorien. De studie vergeleek Bitcoin en andere cryptocurrencies met activaklassen zoals de Amerikaanse dollar, goud, olie en andere commodities.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

 

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie