CIO ’s werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock: ‘Bitcoin (BTC) kan goud vervangen’

De huidige bitcoin (BTC) rally is voornamelijk het resultaat van institutionele beleggers, zo stelde blockchain-onderzoeksbedrijf Chainalysis gisteren. De aandacht voor bitcoin vanuit de hoek van grote investeerders is de afgelopen maanden enorm toegenomen. Gisteren deed de CIO van BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, er nog een schepje bovenop!

- Advertentie -

BlackRock is een bekende vermogensbeheerder die in New York City gevestigd is. Het bedrijf heeft maar liefst $7,4 biljoen aan activa onder beheer. Dit geeft de uitspraken van de CIO, Rick Rieder, extra gewicht.

In CNBC’s tv-programma Squawk Box zei Rieder iets opvallends betreft de discussie over welke activa beter is als veilige haven; goud of bitcoin. Rieder denkt dat bitcoin goud voor een groot deel kan gaan vervangen. Hij zei tijdens het interview:

“Denk ik dat het een duurzaam mechanisme is dat in grote mate de plaats van goud zou kunnen innemen? Ja, dat denk ik omdat het zoveel functioneler is dan een staaf goud doorgeven.”

Daarnaast werd hem gevraagd of overheden BTC strenger zullen gaan reguleren nu de bitcoin prijs zo hoog staat. Rieder ging niet direct in op de vraag maar zei wel dat crypto en bitcoin “hier zijn om te blijven.” Rieder zei verder dat bitcoin vooralsnog geen onderdeel is van de portfolio’s van het bedrijf. Het is onduidelijk of hijzelf wel bitcoin bezit.

De prijs van bitcoin steeg vlak na het interview even richting de $19.000 en zette een nieuwe¬†high¬†voor 2020 neer van $18.980. Of het interview de oorzaak is van deze stijging is niet met zekerheid te stellen. Wel is het natuurlijk positief nieuws dat de CIO van ’s werelds grootste vermogensbeheerder zo positief is over bitcoin.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.868,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.909,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.967,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.978,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.155,50 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...