Timo Bult Timo Bult
20/11/2020 19:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/11/2020 19:33

Bitcoin (BTC) koers stijgt, Chainalysis legt uit waar de rally vandaan komt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers stijgt, Chainalysis duidt waar de rally vandaan komt

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met bitcoin (BTC) in een stijgende trend die sterk doet denken aan de rally in 2017, vraag je je misschien af waar de rally opeens vandaan komt. Chainalysis, een blockchain onderzoeksbedrijf, hoopt hier in een recent verschenen onderzoeksrapport antwoord op te geven.
Ondanks het feit dat er meer bitcoins gemined zijn sinds 2017, zijn er op dit moment evenveel bitcoins in ‘liquide staat.’ Dat wil zeggen dat er evenveel bitcoins verhandelbaar zijn. Chainalysis meldt dat het aantal illiquide bitcoins enorm is gestegen.

“Op dit moment is de hoeveelheid liquide Bitcoin vergelijkbaar met die tijdens de bullrun van 2017. Maar het bedrag in illiquide portefeuilles is veel hoger en vertegenwoordigt momenteel 77% van de 14,8 miljoen geminede Bitcoin die niet als verloren wordt gecategoriseerd, wat betekent dat het niet vanuit de huidige wallet is bewogen in vijf jaar tijd of langer. Dat laat een pool van slechts 3,4 miljoen Bitcoin direct beschikbaar voor kopers naarmate de vraag toeneemt.”

En de vraag neemt op dit moment nog steeds toe, zo stellen de onderzoekers. Dit zou onder meer blijken uit de toename van de kapitaalinstromen bij cryptocurrency exchanges. Het grote verschil met 2017 zit hem echter in wie de bitcoin koopt op dit moment:

“De institutionele stap naar cryptocurrency lijkt te worden gedreven door de wens voor indekking tegen macro-economische onzekerheid, die dit jaar natuurlijk niet schaars was.”

Dat het om institutionele beleggers gaat blijkt onder andere uit het aantal transacties vanuit exchanges. Het aantal transacties met een waarde groter dan $1 miljoen is namelijk behoorlijk aan het stijgen. En dan met name vanuit exchanges die een zogenaamde fiat-on ramp hebben, in andere woorden exchanges waar je bitcoin kan kopen met fiatvaluta. Het institutionele geld lijkt dus eindelijk de markt te betreden!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie