Timo Bult Timo Bult
30/03/2021 13:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/03/2021 13:40

CME wil meer beleggers dienen met “micro bitcoin (BTC) futures contracten”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CME wil meer beleggers dienen met micro bitcoin (BTC) futures contracten

CME Group, een van ’s werelds grootste derivaten-beurzen, heeft vandaag aangekondigd dat het in mei micro bitcoin (BTC) futures wil gaan lanceren. Dat maakt het bedrijf bekend in een persaankondiging.

Futures contracten zijn contracten waarmee beleggers kunnen speculeren op de toekomstige prijs van bitcoin. Een contract geeft een belegger namelijk de plicht om op een bepaald tijdstip voor een bepaalde prijs bitcoin te kopen. De contracten konden voorheen enkel in meerdere bitcoins verhandeld worden.

Nu wil CME dus ook kleinere contracten gaan aanbieden. De micro bitcoin futures zijn 1/10e van een bitcoin. Daarmee zullen futures contracten voor meer soorten beleggers beschikbaar worden:

“De introductie van Micro Bitcoin-futures speelt direct in op de vraag naar kleinere contracten van een breed scala aan klanten en biedt nog meer keuze en precisie in hoe deelnemers gereguleerde Bitcoin-futures op een transparante en efficiënte manier kunnen verhandelen bij CME Group.”

Aldus Tim McCourt van CME Group. De futures contracten van CME zijn aardig populair. Sinds het begin van dit jaar werden er elke dag gemiddeld 13.800 CME futures contracten verhandeld. Deze contracten hebben een waarde van ongeveer 69.000 bitcoins.

Onlangs lanceerde de beurs ook ethereum (ETH) futures contracten. Deze presteerden in eerste instantie ondermaats. Sinds de lancering op 8 februari staat de teller echter gemiddeld op zo’n 767 contracten per dag ter waarde van 38.400 ether.

De nieuwe micro contracten hebben 3 mei als lanceerdatum staan. Wel moet de toezichthouder de lancering nog goedkeuren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie