Kevin Schijven Kevin Schijven
01/03/2021 15:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/03/2021 15:48

Ethereum (ETH) CME futures presteren ondermaats, de reden voor de dalende koers?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) CME futures presteren ondermaats, de reden voor de dalende koers

Foto: leksiv/Shutterstock

Begin februari lanceerde de langverwachte Ethereum (ETH) futures van de Chicago Mercantile Exchange (CME). Alhoewel de lancering in eerste instantie nog een succes leek te zijn, zien de cijfers een paar weken later er minder rooskleurig uit.

https://twitter.com/frxresearch/status/1365979633531854850

De lancering van de CME Ether futures ging in eerste instantie gepaard met een stijging van de Ether koers. De ether prijs lag op 8 februari rond $1.600 en steeg vervolgens naar een nieuwe all-time high (ATH) van $2.050 op 20 februari.

Sindsdien zit de gehele markt in een sterke correctie omlaag en is de ether koers afgelopen weekend meerdere malen zelfs onder $1.300 gedoken. Of dat daadwerkelijk komt door de lancering van CME futures is moeilijk te zeggen, aangezien bitcoin (BTC) de afgelopen maand een dergelijke koersbeweging toonde.

Toch zagen we eind 2017 een vergelijkbare trend met bitcoin futures. Kort na de lancering van de CME BTC futures steeg de bitcoin koers naar zijn toenmalige ATH van $19.650. Vervolgens zakte de prijs in elkaar en vijf weken later lag bitcoin onder $7.000, een daling van bijna 65%.

Veel analisten verbinden dan deze crash uit begin 2018 ook met de lancering van bitcoin futures en speculeren of dit wederom het geval is. Nikolaos Panigirtzoglou, marktstrateeg van JPMorgan Chase, waarschuwde hier een maand geleden voor. Hij stelde dat de notering van ETH futures tot een “negatieve prijsdynamiek” kan leiden en dat het volume in eerste instantie waarschijnlijk laag zal liggen.

CME rapporteerde op 25 februari overigens nog dat ether futures op 23 februari een recordvolume zag van 2.092 afgesloten contracten. Vervolgens nam dit volume echter af:

Het duurde overigens meer dan een jaar voordat bitcoin futures van CME eindelijk aansloegen:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie