Kevin Schijven Kevin Schijven
08/02/2021 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2021 15:01

Ethereum (ETH) futures zijn nu beschikbaar op CME beurs, wat gaat dit met de koers doen?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) futures zijn nu beschikbaar op CME beurs, wat gaat dit met de koers doen

Foto: leksiv/Shutterstock

CME group, de grootste derivatenbeurs ter wereld en eigenaar van de Chicago Mercantile Exchange (CME), de grootste goederenbeurs ter wereld, heeft eindelijk de langverwachte futures voor ether (ETH) gelanceerd.


Futures-contracten zijn financiële derivaten in de vorm termijncontracten waarbij partijen van te voren een datum en prijs afspreken. De koper of verkoper moet de onderliggende activa voor de afgesproken prijs op de afgesproken datum kopen of verkopen onafhankelijk van de koers. Deze CME ether-futures worden in fiat afgewikkeld.
De verwachtingen omtrent de lancering zijn hooggespannen omdat dit ’s wereld eerste gereguleerde ether futures zijn en de verwachting is dat dit meer institutionele investeerders naar Ethereum zal brengen. Op het moment van schrijven zijn al 86 ETH CME futures afgesloten.
Bitcoin (BTC) bereikte op 16 december 2017 zijn toenmalige all-time high (ATH) van ongeveer $19.665 die pas eind 2020 werd doorbroken. Een dag later lanceerde CME zijn bitcoin-futures en begon de BTC koers te dalen. Zo’n 6 weken later zakte de prijs onder $7.000 uit, een daling van 65%. De meningen zijn verdeeld of de lancering van de CME futures deze klap op de bitcoin koers had veroorzaakt.
Qiao Wong, medeoprichter van onderzoeksbureau Messari, denkt niet dat dit nog een keer zal gebeuren en voorspelt dat Ether zelfs naar $5.000 tot $20.000 kan stijgen.
https://twitter.com/QwQiao/status/1358446069571543042

“De vroegste traditionele financiële instellingen die BTC kochten, kijken al naar ETH, en hebben zo niet al gekocht. En terecht. Het meest gebruikte cryptonetwerk + toekomst van financiën + een mogelijk deflatoir monetair beleidsverhaal maken het buitengewoon aantrekkelijk.”

Ook de bekende Winklevoss tweeling noemde onlangs ether ondergewaardeerd tijdens een interview met Layah Heilpern:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie