Roy van Krieken Roy van Krieken
25/01/2022 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2022 14:50

CNBC analist Jim Cramer: Bitcoin heeft bodem bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CNBC analist Jim Cramer: Bitcoin heeft bodem bereikt

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Een van de bekendste analisten en presentatoren op de Amerikaanse TV-zender CNBC, Jim Cramer, heeft onlangs laten weten dat hij gelooft dat de gigantische sell-off voor zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) voorbij is. Om die reden overweegt hij weer om persoonlijk de crypto markt binnen te stappen.

Nederlandse thuiswerkers slaan jackpot met zelf bitcoins maken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bodem bereikt?

De afgelopen weken zat de koers van bitcoin en de rest van de crypto markt vast in een serieuze neerwaartse beweging. De volatiliteit was enorm en gisteren werd zelfs de $33.000 aangetikt door de bitcoin koers.

Uiteraard is het sentiment op het moment nog altijd erg slecht. Dit komt mede doordat het sentiment op de aandelenmarkt ook erg treurig te noemen is. Dit is voor een groot deel het gevolg van het beleid van de Amerikaanse centrale bank om de inflatie enigszins onder controle te krijgen.

Volgens Jim Cramer zou het echter zomaar kunnen dat in ieder geval de crypto markt in de nabije toekomst niet meer veel verder zal gaan dalen. Volgens hem is de rek er ondertussen wel uit na een correctie van zo’n 50% sinds de all-time high in november.

“Wanneer de grafieken, zoals geïnterpreteerd door Tom DeMark, zeggen dat zowel bitcoin als ethereum deze week, zo niet vandaag, zouden kunnen kijken naar een neerwaartse trenduitputtings bodem, denk ik dat je hem serieus moet nemen.”

Volgens Cramer bestaat de kans dat de geschiedenis zich zal herhalen. Uiteraard vond er halverwege het vorige jaar een vergelijkbare 50% correctie plaats. Vervolgens steeg de bitcoin koers toen binnen de kortste keren weer tot een nieuwe all-time high.

Buy the dip

Cramer geeft zelfs aan dat hij op dit moment kijkt naar een nieuwe crypto investering. Volgens hem is het ook absoluut te laat om nu nog te verkopen doordat hij verwacht dat de crypto markten niet meer al te ver kunnen zakken.

“Voor mij zegt dat, dat het misschien te laat is om te verkopen en dat je moet overwegen om te kopen. Ik weet dat ik dat doe, vooral als we nog een laatste neerwaartse beweging krijgen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie