Roy van Krieken Roy van Krieken
25/01/2022 14:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2022 14:50

CNBC analist Jim Cramer: Bitcoin heeft bodem bereikt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CNBC analist Jim Cramer: Bitcoin heeft bodem bereikt

Foto: Hi my name is Jacco/Shutterstock

Een van de bekendste analisten en presentatoren op de Amerikaanse TV-zender CNBC, Jim Cramer, heeft onlangs laten weten dat hij gelooft dat de gigantische sell-off voor zowel bitcoin (BTC) als ethereum (ETH) voorbij is. Om die reden overweegt hij weer om persoonlijk de crypto markt binnen te stappen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bodem bereikt?

De afgelopen weken zat de koers van bitcoin en de rest van de crypto markt vast in een serieuze neerwaartse beweging. De volatiliteit was enorm en gisteren werd zelfs de $33.000 aangetikt door de bitcoin koers.

Uiteraard is het sentiment op het moment nog altijd erg slecht. Dit komt mede doordat het sentiment op de aandelenmarkt ook erg treurig te noemen is. Dit is voor een groot deel het gevolg van het beleid van de Amerikaanse centrale bank om de inflatie enigszins onder controle te krijgen.

Volgens Jim Cramer zou het echter zomaar kunnen dat in ieder geval de crypto markt in de nabije toekomst niet meer veel verder zal gaan dalen. Volgens hem is de rek er ondertussen wel uit na een correctie van zo’n 50% sinds de all-time high in november.

“Wanneer de grafieken, zoals geïnterpreteerd door Tom DeMark, zeggen dat zowel bitcoin als ethereum deze week, zo niet vandaag, zouden kunnen kijken naar een neerwaartse trenduitputtings bodem, denk ik dat je hem serieus moet nemen.”

Volgens Cramer bestaat de kans dat de geschiedenis zich zal herhalen. Uiteraard vond er halverwege het vorige jaar een vergelijkbare 50% correctie plaats. Vervolgens steeg de bitcoin koers toen binnen de kortste keren weer tot een nieuwe all-time high.

Buy the dip

Cramer geeft zelfs aan dat hij op dit moment kijkt naar een nieuwe crypto investering. Volgens hem is het ook absoluut te laat om nu nog te verkopen doordat hij verwacht dat de crypto markten niet meer al te ver kunnen zakken.

“Voor mij zegt dat, dat het misschien te laat is om te verkopen en dat je moet overwegen om te kopen. Ik weet dat ik dat doe, vooral als we nog een laatste neerwaartse beweging krijgen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021, een rol die hij kreeg via een aanbeveling. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Bitcoin ‘op randje van crash’, 2021-scenario is mogelijk
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Advertentie