Rico Engelbarts
16/04/2018 09:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2018 09:05

CNBC’s Brian Kelly: “Bitcoin is zoals het internet in de jaren tachtig”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CNBC_brian_kelly_bitcoin_jaren_80_internet_bubbel

Brian Kelly van CNBC’s Fast Money vergeleek Bitcoin en cryptocurrencies met het internet uit de jaren tachtig en benadrukte dat Bitcoin (BTC) zich nog in de beginfase bevindt.

Toen hem werd gevraagd naar het potentieel van Bitcoin antwoordde Kelly, terwijl hij crypto vergeleek met het internet uit 1995, dat hij van mening is dat het een betere vergelijking is met het internet van voor de jaren 90:

Ik denk dat deze technologie zal werken, het zal uiteindelijk ‘game changing’ zijn , maar het is nog erg vroeg, daarom hebben we te maken met deze extreme volatiliteit.

Kelly vergelijkt Bitcoin met vroege internetbedrijven Cisco en Microsoft, die Bitcoin gelijkstellen aan de router- en internetprotocollen van Cisco. Kelly benadrukt echter dat het onjuist is om Bitcoin te beschouwen als een bedrijf of een aandeel

Dit is een open source software, je kunt het niet als een bedrijf beschouwen, en dat is waar mensen hun fout maken […] Dit is geen voorraad, dit is geen bedrijf.

Bitcoins prijsdaling in 2018 wordt door Tom Lee van Fundstrat toegeschreven aan de Amerikaanse belastingbetaler die Bitcoin massaal verkocht zouden hebben voor ‘tax day’. Volgens het interview is Kelly het eens met de analyse van Lee, eraan toevoegend dat we het waarschijnlijk zullen weten na 17 april als we de huidige winst kunnen houden.

Kelly noemt ook het recente rapport van analisten van Barclays waarin staat dat cryptocurrency een “virus” en een infectieziekte zou zijn dat “nooit meer een nieuwe high zou bereiken.” Kelly merkt op dat wanneer dergelijke negatieve artikelen gepubliceerd worden het moment voor hem is om te investeren in activa, of het nou Bitcoin is of niet.

Afgelopen vrijdag zei Kelly in een ander interview dat hij de beoordeling van investeringsmagnaat Tim Draper, dat Bitcoin in 2022 een prijs zal van $250.000 zal bereiken, beaamt.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie