Timo Bult Timo Bult
04/03/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2022 16:30

Coinbase: Crypto is veerkrachtig, maar pas tegen eind Q2 verder herstel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase: Crypto is veerkrachtig, maar pas tegen eind Q2 verder herstel

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Het conflict in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie heeft voor een flinke opschudding gezorgd op de markten. Desalniettemin houdt de cryptomarkt aardig stand, en toont de markt “veerkracht.” Dat schrijft crypto exchange Coinbase in een rapport, ingezien door CoinDesk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer onzekerheid in cryptomarkt

Ondanks dat de markt tot nu toe aardige veerkracht toont, blijft de situatie hoogstens onzeker. Coinbase hoofd institutioneel onderzoek David Duong zegt dat het conflict nog meer onzekerheid heeft gebracht omtrent de aanpak van de Amerikaanse centrale bank (Fed) van de stijgende inflatie.

Dit speelde al voor het conflict begon en was reden voor veel investeerders om te ‘de-risken.’ Risicovollere investeringen gingen de deur uit wat op zijn beurt voor liquidaties van futures-posities zorgde. Hierdoor werd eerder dan verwacht een bodem opgezocht door de cryptomarkt.

Aanname is dat conflict van korte duur zal zijn

Het feit dat de koersen al aardig aan het dalen waren voordat het conflict begon, samen met de snelle dump nadat het conflict begon, zorgde er volgens Coinbase voor dat de markt nu veerkracht laat zien. Daarbij zouden investeerders er over het algemeen vanuit gaan dat het conflict van korte duur zal zijn. Dit blijft echter onzeker door de enorme weerstand die het Oekraïense leger toont. Hierdoor kan het conflict alsnog lange tijd duren.

Het conflict zorgt er echter voor dat investeerders verwachten dat de Fed minder agressief zal zijn met het verhogen van de rentepercentages, aldus Coinbase. Dit zou een positieve ontwikkeling kunnen zijn voor crypto.

Coinbase voor korte termijn minder positief

Coinbase, een exchange zoals we in Nederland Bitvavo kennen, stelt echter dat dit niet meteen zal betekenen dat de koersen verder kunnen herstellen. Duong stelt dat de markt zich vooralsnog in een “onstabiel equilibrium” bevindt. De markt heeft dan ook meer tijd nodig om te stabiliseren. Pas tegen het einde van het tweede kwartaal verwacht Coinbase een verder herstel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Advertentie