Timo Bult Timo Bult
04/03/2022 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/03/2022 16:30

Coinbase: Crypto is veerkrachtig, maar pas tegen eind Q2 verder herstel

Nieuws
Coinbase: Crypto is veerkrachtig, maar pas tegen eind Q2 verder herstel

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Het conflict in Oekraïne als gevolg van de Russische invasie heeft voor een flinke opschudding gezorgd op de markten. Desalniettemin houdt de cryptomarkt aardig stand, en toont de markt “veerkracht.” Dat schrijft crypto exchange Coinbase in een rapport, ingezien door CoinDesk.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer onzekerheid in cryptomarkt

Ondanks dat de markt tot nu toe aardige veerkracht toont, blijft de situatie hoogstens onzeker. Coinbase hoofd institutioneel onderzoek David Duong zegt dat het conflict nog meer onzekerheid heeft gebracht omtrent de aanpak van de Amerikaanse centrale bank (Fed) van de stijgende inflatie.

Dit speelde al voor het conflict begon en was reden voor veel investeerders om te ‘de-risken.’ Risicovollere investeringen gingen de deur uit wat op zijn beurt voor liquidaties van futures-posities zorgde. Hierdoor werd eerder dan verwacht een bodem opgezocht door de cryptomarkt.

Aanname is dat conflict van korte duur zal zijn

Het feit dat de koersen al aardig aan het dalen waren voordat het conflict begon, samen met de snelle dump nadat het conflict begon, zorgde er volgens Coinbase voor dat de markt nu veerkracht laat zien. Daarbij zouden investeerders er over het algemeen vanuit gaan dat het conflict van korte duur zal zijn. Dit blijft echter onzeker door de enorme weerstand die het Oekraïense leger toont. Hierdoor kan het conflict alsnog lange tijd duren.

Het conflict zorgt er echter voor dat investeerders verwachten dat de Fed minder agressief zal zijn met het verhogen van de rentepercentages, aldus Coinbase. Dit zou een positieve ontwikkeling kunnen zijn voor crypto.

Coinbase voor korte termijn minder positief

Coinbase, een exchange zoals we in Nederland Bitvavo kennen, stelt echter dat dit niet meteen zal betekenen dat de koersen verder kunnen herstellen. Duong stelt dat de markt zich vooralsnog in een “onstabiel equilibrium” bevindt. De markt heeft dan ook meer tijd nodig om te stabiliseren. Pas tegen het einde van het tweede kwartaal verwacht Coinbase een verder herstel.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie