Kevin Schijven Kevin Schijven
20/08/2021 12:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2021 12:22

Coinbase gaat maar liefst $500 miljoen in crypto als bitcoin en ether investeren, plus 10% van alle winst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase gaat maar liefst $500 miljoen in crypto als bitcoin en ether investeren, plus 10% van alle winst

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase, de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange, gaat maar liefst $500 miljoen (€428 miljoen) investeren in cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Dat kondigt CEO Brian Armstrong op 20 augustus via Twitter aan:

Daarnaast meldt Armstrong dat de beursgenoteerde crypto beurs ook van plan is om voortaan 10% van alle winst in crypto te steken. Hij verwacht zelfs dat dit percentage zal toenemen over tijd zodra “de crypto-economie meer volwassen wordt.”

CFO Alesia Haas voegt daar in een blogartikel aan toe dat Coinbase het eerste beursgenoteerde bedrijf is dat naast bitcoin ook ether, decentralized finance (DeFi) tokens, proof-of-stake (PoS) activa en “vele andere crypto” op zijn balans houdt. Er worden geen verdere details gegeven over in welke crypto precies wordt geïnvesteerd.

Haas geeft wel aan dat de investeringen worden aangestuurd door de crypto die Coinbase bewaart, en dat betekent dat klanten de investeringsstrategie zullen aansturen. Ze voegt daaraantoe dat de crypto beurs gebruik zal maken van een zogeheten dollar cost averaging strategie over meerdere jaren en alleen zal desinvesteren wanneer een activa wordt verwijderd van het handelsplatform.

Tevens meldt Haas dat Coinbase in crypto zal investeren via zijn over-the-counter (OTC) handelsdesk of andere handelsplatform om belangverstrengelingen met klanten te vermijden. Tesla en MicroStrategy deden hun grote bitcoin aankopen dit jaar via de OTC-desk van Coinbase.

Het bovenstaande nieuws heeft hoogstwaarschijnlijk bijgedragen aan de koersstijgingen van vandaag. Vrijwel alle koersen kleuren groen en cardano bereikte vanochtend zelfs een nieuwe all-time high (ATH).

Coinbase kondigde gisteren nog aan dat de beurs binnenkort in Japan zal lanceren, al werd geen exacte datum bekendgemaakt. De crypto exchange gaat samenwerken met Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), een van de grootste banken van Japan. Ook maakte Coinbase bekend dat het maar liefst $4 miljard heeft opgeslagen ter voorbereiding van een eventuele “crypto winter.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie