Kevin Schijven Kevin Schijven
19/08/2021 16:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/08/2021 16:36

Bitcoin beurs Coinbase gaat lanceren in Japan samen met Mitsubishi, bereidt zich voor op ‘crypto winter’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin beurs Coinbase gaat lanceren in Japan samen met Mitsubishi, bereidt zich voor op 'crypto winter'

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Coinbase, de grote Amerikaanse beursgenoteerde cryptocurrency-exchange, gaat lanceren in Japan. Dat kondigt de enorme crypto beurs op 19 augustus aan middels een persbericht:

Coinbase kondigt daarnaast aan dat het bedrijf gaat samenwerken met Mitsubishi UFJ Financial Group (MUFG), een van de grootste banken van Japan met meer dan 40 miljoen klanten.

Wanneer de lancering zal plaatsvinden heeft Coinbase echter nog niet bekendgemaakt. We weten wel dat de beurs al goedkeuring heeft ontvangen van de financiële toezichthouder van Japan: de Financial Services Agency (FSA).

In eerste instantie zullen maar vijf crypto beschikbaar zijn na de lancering. Dat zijn: bitcoin (BTC), ethereum (ETH), stellar lumens (XLM), litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH). Meer crypto zullen later volgen, al zegt Coinbase niet welke of wanneer.

Japan hanteert strenge regelgeving omtrent de crypto markt. Dat komt omdat meerdere Japanse exchanges in de afgelopen jaren werden gehackt, waaronder Mt. Gox en Coincheck. Toevallig was eerder vandaag nog op Crypto Insiders te lezen dat Liquid is gehackt.

In gerelateerd nieuws heeft Coinbase een voorraad van maar liefst $4 miljard aan cash opgeslagen ter voorbereiding van de “crypto winter,” meldt CFO Alesia Haas aan Wall Street Journal op 19 augustus:

De beruchte crypto winter ging begin 2018 van start nadat de koersen van hun pieken hard naar beneden waren gezakt en de rest van het jaar maar bleven dalen. Coinbase wil voorbereid zijn op een dergelijke periode van lage handelsvolumes en voor hogere kosten, die wellicht komen door nieuwe regelgeving in de VS.

Onlangs schoot de cardano (ADA) koers hard omhoog nadat de crypto voor het eerst op een Japanse exchange werd genoteerd. Coinbase publiceerde recent kwartaalcijfers waaruit bleek dat het volume van ethereum voor het eerst hoger lag dan bitcoin.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie