Kevin Schijven Kevin Schijven
11/08/2021 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/08/2021 11:40

Ethereum volume haalt voor het eerst bitcoin in op Coinbase en meer indrukwekkende Q2 cijfers

Nieuws
Ethereum volume haalt voor het eerst bitcoin in op Coinbase en meer indrukwekkende Q2 cijfers

Foto: leksiv/Shutterstock

Coinbase, de grote Amerikaanse beursgenoteerde cryptocurrency-exchange, heeft in het tweede kwartaal van 2021 een omzet van maar liefst $2,23 miljard gegeneerd. Dat kondigt het crypto bedrijf op 10 augustus aan:

Het handelsplatform overtrof voorspellingen van analisten en bereikte een netto winst van $1,6 miljard in Q2 2021. Het is een stijging van maar liefst 4.900% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. Daarnaast meldt de crypto beurs dat het $462 miljard aan transacties verwerkte in Q2 en dat het handelsvolume met 38% is toegenomen ten opzichte van Q1.

Coinbase meldt dat het platform nu 8,8 miljoen gebruikers heeft die maandelijks transacties uitvoeren (MTU’s), 68 miljoen geverifieerde gebruikers heeft en maar liefst 9.000 financiële instellingen bedient. Ook zegt Coinbase dat het bedrijf nu 10 van de 100 grootste hedgefondsen ter wereld klanten zijn van de beurs, waaronder enkele grote namen:

“Bovendien hebben we de afgelopen maanden partnerschappen gesloten met marktleiders, waaronder Elon Musk, PNC Bank, SpaceX, Tesla, Third Point LLC en WisdomTree Investments.”

Opvallend is dat voor de eerste keer in de geschiedenis van Coinbase het handelsvolume van ethereum (ETH) die van bitcoin (BTC) heeft ingehaald. Ether was verantwoordelijk voor maar liefst 26% van het totale volume, een toename van 2% ten opzichte van de 23% in Q1 2021. Bitcoin zag juist een flinke afname dit kwartaal en zakte van 39% naar 24%.

Het beruchte ‘Coinbase effect’ lijkt nog steeds te bestaan. Dat is wanneer een crypto koers keihard omhoogschiet zodra de beurs aankondigt deze te zullen noteren. Vorige week zagen we dat met alchemy (ACH) gebeuren, die met 5.000% steeg, en vandaag zien we dat weer met IoTeX (IOTX) gebeuren. De IOTX koers staat vandaag al 230% in de plus!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote cryptobeurs trekt stekker uit 'bitcoin hotel' project
Grote cryptobeurs trekt stekker uit ‘bitcoin hotel’ project
Advertentie