Thom Derks Thom Derks
31/01/2023 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/01/2023 14:05

Coinbase: “institutionele beleggers willen nog altijd crypto kopen”

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Coinbase daagt Binance uit met crypto derivatenbeurs buiten VS

Foto: askarim/Shutterstock

Als we de woorden van David Duong van Coinbase mogen geloven, dan is er vanuit institutionele beleggers nog altijd een gigantische interesse in crypto. Die interesse blijft, ondanks het feit dat we in 2022 met de implosies van onder andere Terra en FTX een hoop ellende zagen.

‘Halving maakt vraag naar bitcoin vijf keer hoger dan het aanbod’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

De interesse in crypto blijft

Duong was op maandag te gast in de “First Mover” uitzending van CoinDesk. Hier vertelde hij dat de interesse van institutionele beleggers in crypto niet is verdwenen na de ellende van 2022. “De trend voor institutionele adoptie is niet veranderd… die is er nog altijd,” aldus een optimistische Duong.

Zelfs het omvallen van FTX, een beursplatform dat overal ter wereld als een betrouwbare partij werd gezien, verandert daar niets aan volgens Duong. Daarmee lijkt het erop alsof institutionele beleggers begrijpen waar het om draait.

Bitcoin (BTC) is in essentie een vorm van geld die je zonder financiële tussenpersonen kunt beheren. In principe heb je helemaal geen beursplatformen nodig om bitcoin te hebben.

Advertentie

Cyclische ontwikkeling van bitcoin

Verder geeft Duong aan dat het erop lijkt dat de institutionele beleggers, de rijkere klanten van Coinbase, ook erkennen dat er sprake is van een “cyclische ontwikkeling” voor de industrie. Wat je vooral ziet is dat de koersen zich ontwikkeling rondom de vierjaarlijkse halving van bitcoin.

Iedere vier jaar gaat de beloning voor bitcoin miners voor het produceren van een nieuw blok door de helft. Momenteel ontvangen ze nog 6,25 bitcoin per gevonden blok en in april 2024 gaat die beloning weer door de helft. Daarmee daalt de inflatie van bitcoin langzaam maar zeker richting de nul.

Institutionele beleggers zijn “nog steeds hier” en bereiden zich voor op de volgende cyclus, zo spreekt Duong in het programma van CoinDesk.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie