Roy van Krieken Roy van Krieken
04/06/2022 15:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/06/2022 15:31

Commodities expert: ‘Bitcoin wordt een van de beste activa ter wereld’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Hoewel er vandaag dag de vooral angst en pijn in de crypto markt valt op te merken zijn velen er van overtuigd dat het er op de lange termijn helemaal niet zo slecht uitziet voor onder meer bitcoin (BTC). Mike McGlone, vooraanstaande commodities expert bij Bloomberg, stelde onlangs dat hij verwacht dat bitcoin uit de doeken zal komen als een van de beste activa om in te investeren nadat de macro-economische ellende weer achter de rug is.

Crypto Rewind: Bitcoin halving, goedkeuring ETF’s in Hongkong en meer
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin $100.000?

McGlone erkent dat er op dit moment sprake is van een hardnekkige ‘crypto winter’. Het kan mogelijk nog best een tijdje duren voordat deze winter wegtrekt en we weer serieuze opwaartse koersbewegingen gaan zien. Wanneer de macro-economische situatie echter weer herstelt, dan zullen cryptocurrencies vrijwel alle andere soorten activa ver achter zich laten, aldus McGlone.

“Ik denk dat wat er gaat gebeuren is dat de grote ommekeer nog maar net begonnen is. Het zou kunnen zijn als de nasleep van 1929, ik denk dat het zal zijn als de nasleep van 2008 misschien als na de crash van 1987. De grootste inflatie van 40 jaar in het leven van de meeste mensen is net begonnen.”

Hij vervolgde met:

“Als we eenmaal door die periode heen zijn, denk ik dat Bitcoin zich gaat realiseren dat dit een van de beste activa op de planeet is om te bezitten. Dat is mijn basisscenario, maar hoe dat uitpakt weet ik niet. Mijn vooruitzichten zijn dat goud, Amerikaanse obligaties en Bitcoin de beste activa zullen zijn om te bezitten.”

Inflatie

Voordat de inflatie de huidige astronomische niveau’s aantikte werd veelal verwacht dat bitcoin, net als goud, baat zou kunnen hebben bij dit fenomeen, maar dit bleef uit. Dit wordt door tegenstanders van bitcoin en crypto dan ook gebruikt als tegenargument voor de waarde van bitcoin en andere cryptomunten.

Echter, volgens McGlone is het te vroeg om tot dergelijke conclusies te komen. Hij stelt dat wanneer de Amerikaanse Federal Reserve laat blijken dat zij klaar zijn met hun maatregelen en de gemoederen weer iets zijn gekalmeerd, bitcoin pas echt kan gaan uitblinken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie