Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Craig Wright hindert bitcoin (BTC) rechtszaak, zegt dat communicatie met koerier vertrouwelijk is

Er zijn weer nieuwe ontwikkelingen boven water gekomen in de rechtszaak omtrent Craig “Faketoshi” Wright.

De rechtszaak

Voor wie er nog onbekend mee is: in deze rechtszaak wordt Wright aangeklaagd door Ira Kleiman, de broer van David Kleiman, de voormalig zakenpartner van Wright die in 2013 overleden is. David en Craig zouden 1,1 miljoen bitcoins (BTC) hebben opgeslagen in de zogenaamde Tulp Trust waarvan Wright door de rechter is opgedragen de helft van af te staan aan de Kleimans.

- Advertentie -

Wright, bekend van het beweren dat hij Satoshi Nakamoto is, de oorspronkelijke bedenker van bitcoin, zei toen dat hij geen toegang meer heeft tot dit fonds. Daar kwam hij later op terug en meldde dat een mysterieuze koerier hem de keys tot het fonds zou overhandigen, wat nog steeds niet is gebeurd.

In plaats daarvan diende Wright een enorme lijst van BTC adressen in alsof deze van hem waren. Tot zijn verassing ondertekende een van de echte anonieme eigenaren het adres met het volgende:

Dit adres behoort niet toe aan Satoshi of aan Craig Wright. Craig is een leugenaar en een fraudeur.

11.000 documenten

De aanklager, die Ira Kleiman representeert in de zaak, heeft op 2 februari een nieuw document ingediend bij de rechtbank waarin Wright ervan wordt beschuldigd dat hij er expres een zooitje van aan het maken is:

Om te zeggen dat de bewijsgaring in deze zaak een uitdaging is, zou een dramatisch understatement zijn. Een tegenstander die valse verklaringen indient, onder ede tegenstrijdige getuigenissen aflegt en valse documenten voorlegt die zelfs zijn eigen raadsman moet afwijzen, belemmert het vermogen om de waarheid te zoeken ernstig.

Aldus de advocaat van Kleiman. Blijkbaar heeft Wright inmiddels meer dan 11.000 documenten ingediend bij de rechtbank om bewijsgaring zo moeilijk mogelijk te maken. Dat aantal blijft maar groeien en 2.100 nieuwe document zijn vorige week nog ingediend. Zinvolle analyses van de documenten zijn vrijwel onmogelijk, meldt de aanklager, het is namelijk niet duidelijk wat er nog wordt achtergehouden.

Toch meldt de aanklager dat dit niet eens het grootste probleem is. Wright verschuilt zich namelijk achter een “web van bedrijven:”

Maar het meest verontrustend is het web van bedrijven die verdachte heeft gebruikt om af te schermen wat waarschijnlijk tienduizenden documenten zal zijn. In feite, zoals hieronder wordt aangetoond, omhelst verdachte deze bedrijven als voertuigen om documenten te verbergen en tegelijkertijd alle controle over die bedrijven te ontkennen wanneer het hem uitkomt.

Als vragen worden gesteld over deze bedrijven, bijvoorbeeld om documenten over ze in te dienen, dan beweert Wright plotseling dat hij geen toegang meer tot deze documenten zou hebben. Volgens de aanklager is het duidelijk dat Wright documenten van minstens een dozijn bedrijven achterhoudt.

De mysterieuze koerier

Tevens beweert Wright nu dat de koerier die hem vorige maand de keys zou overhandigen tot de Tulip Trust ook een advocaat is en dat daarom de communicatie tussen hen vertrouwelijk en bevoorrecht is. Arthur van Pelt, oprichter van het Nederlandse Dragon Industries, een fiat-to-crypto betaalbedrijf, deed als eerste melding van het bovenstaande verhaal:

Van Pelt heeft een tijdlijn opgezet omtrent het debacle met Craig Wright op zijn website voor de geïnteresseerden. In gerelateerd nieuws blijkt dat Wright van plan is om 6.000 patenten omtrent blockchain-technologie in te dienen. Dat meldt Wright in een interview met Micky, een Australische cryptopocurrency website, op 3 februari.

Heb je gisteren de kersverse wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees ‘m dan, het wordt nu spannend!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.066,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.117,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.155,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.266,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.066,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.096,50 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.117,20 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.155,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.266,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...