Kevin Schijven Kevin Schijven
19/11/2021 11:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2021 11:14

Crypto als bitcoin kunnen landen destabiliseren en Amerikaanse dollar ondermijnen, zegt Hilary Clinton

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto als bitcoin kunnen landen destabiliseren en Amerikaanse dollar ondermijnen, zegt Hilary Clinton

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Hillary Clinton, de voormalig Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, presidentskandidaat en first lady, haalt fel uit naar cryptocurrencies.

Clinton beweert dat crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) de potentie hebben om fiatvaluta als de Amerikaanse dollar te ondermijnen en zelfs hele staten te destabiliseren. Dat zegt zij tijdens de Bloomberg New Economy Forum op 19 november.

“Nog een gebied waar ik denk dat natiestaten meer aandacht aan moeten besteden, is de opkomst van cryptocurrency. Want wat lijkt op een zeer interessante en enigszins exotische poging om letterlijk nieuwe munten te minen om ermee te handelen, heeft het de potentie om valuta’s te ondermijnen, om de rol van de dollar als reservevaluta ondermijnen, en om naties te destabiliseren.”

Aldus Clinton, die voor het eerst publiekelijk uithaalt naar crypto in een toespraak over de opkomst van technologie in het algemeen en de bedreiging die het vormt voor staten. Zij voegt daar nog het volgende aan toe:

“Er is een hele nieuwe laag van activiteit die extreem destabiliserend kan zijn of, in de verkeerde handen of in allianties met de verkeerde mensen, een directe bedreiging zou kunnen zijn voor veel van onze natiestaten en zeker voor de wereldwijde valutamarkten.”

Haar opmerkingen volgen na kritiek over de Russische president Vladimir Poetin. Zij beschuldigt Poetin van het inzetten van grote groepen hackers om desinformatie te verspreiden om de VS te destabiliseren.

Blijkbaar zijn Clinton en Trump het toch eens met elkaar over iets. Trump haalde al vaker uit naar crypto en noemde afgelopen zomer bitcoin nog “oplichting.” Hij vindt het vooral niets omdat het met de Amerikaanse dollar concurreert en hij wil dat de USD de valuta van de wereld wordt.

De crypto gemeenschap lijkt zich weinig van deze opmerkingen aan te trekken. Veel mensen investeren dan ook juist in crypto om zich in te dekken tegen de enorme inflatie van de Amerikaanse dollar. Sommige crypto fans zien het zelfs als reclame:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie