Timo Bult Timo Bult
07/06/2021 17:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/06/2021 17:55

Trump haalt weer uit naar bitcoin (BTC), dit keer nog feller – Koers reageert niet

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Trump haalt weer uit naar bitcoin (BTC), dit keer nog feller - Koers reageert niet

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft zich weer uitgesproken over Bitcoin (BTC). Dat hij tegen de cryptocurrency is, was al duidelijk. Vandaag liet hij zich opnieuw negatief uit met dit keer een iets fellere toon. Hij zei dit in een interview met Fox Business.

Trump sprak in 2019 al eens over Bitcoin. “Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht,” aldus Trump destijds. Ondanks dat dit toen ook negatieve uitspraken waren, was de crypto-community alsnog blij. Het was namelijk een teken dat de adoptie van crypto toch echt aan het versnellen was aangezien zelfs de Amerikaanse president het erover had.

Ondanks het grote succes van bitcoin en andere crypto-projecten sinds die uitspraken, is Trump nog steeds geen fan van Bitcoin. Hij was dit keer nog feller in zijn toon en noemt het “oplichting.” Hij zei tegen Fox Business:

“Bitcoin, het lijkt gewoon oplichting. […] Ik vind het niets omdat het een valuta is die concurreert met de dollar, in wezen is het een valuta die concurreert met de dollar. Ik wil dat de dollar de valuta van de wereld wordt. Dat heb ik altijd gezegd.”

Uiteraard loopt Trump met zijn missie om van de dollar de valuta van de wereld te maken tegen twee problemen aan. Zo is hij geen president meer en luistert Bitcoin naar niemand. Door de decentralisatie kan geen enkele overheid het verbieden. Bitcoin zal dus hoe dan ook gewoon doorgaan met concurreren! Een pluspuntje is overigens wel dat Trump naar Bitcoin verwijst al zijnde een “valuta.” In zijn uitspraken in 2019 noemde hij het nog een cryptocurrency.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie