Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Analisten en deskundigen gaan discussie aan met Trump omtrent bitcoin (BTC)

Afgelopen nacht liet de Amerikaanse president Donald Trump weer van zich horen op het social media-platform Twitter. Dit keer liet hij weten geen fan te zijn van bitcoin (BTC) en cryptocurrency in zijn algemeen. Deskundigen en analisten laten nu van zich horen en proberen met argumenten de stellingen van Trump onderuit te halen.

Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht. Ongereguleerde Crypto-activa kunnen onwettig gedrag faciliteren, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten…

- Advertentie -

Dat is wat Trump vanochtend in een van zijn tweets zei. De tweets die hij vanochtend de wereld in hielp hebben geleid tot een hoop kritiek van verschillende deskundigen en analisten binnen de crypto-industrie.

Zo liet de CEO van Morgan Creek Capital Management, Mark Yusko, in een tweet weten waarom hij het niet met Trump eens is:

 

Geld is een ruilmiddel voor goederen of diensten binnen een economie

Daarom is #Bitcoin geld

Sommige valuta zijn fiat, wat betekent dat ze geen intrinsieke waarde hebben. Dat wil zeggen dat papier of metaal dat wordt gebruikt om het te maken niet veel waard is in termen van de waarde ervan als grondstof.

Dat is de USD

Ook de bekende crypto-analyst Alex Krüger liet van zich horen. Hij stelt dat bitcoin simpelweg “is wat het is”:

Financiële instrumenten moeten ergens door worden ondersteund. Commodities niet. Bitcoin is een digitale commodity, vergelijkbaar met goud op vele manieren. Daarom hoeft het niet gesteund te worden door iets anders dan zichzelf. Bitcoin is simpelweg wat het is.

Het argument dat “bitcoin door niets wordt ondersteund” is absurd.

Bitcoin en andere cryptocurrencies zorgen wereldwijd voor zorgen bij onder andere politici. De reden: niemand heeft controle over de cryptocurrency dankzij het gedecentraliseerde aspect van de technologie. Het is dan ook niet zo gek dat Trump zich negatief uitlaat over cryptocurrency.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.018,57 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.018,57 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...