Kevin Schijven Kevin Schijven
15/10/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/10/2021 13:11

Crypto als bitcoin zijn niet maar een rage, ze zijn hier om te blijven, zegt CEO Morgan Stanley

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto als bitcoin zijn niet maar een rage, ze zijn hier om te blijven, zegt CEO Morgan Stanley

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

James Gorman, CEO van Morgan Stanley, de grote Amerikaanse investeringsbank, is overtuigd dat cryptocurrencies hier zijn om te blijven. Dat meldt persbureau Bloomberg op 14 oktober:

 “Ik denk niet dat crypto een rage is, ik denk niet dat het zal verdwijnen.”

Aldus de CEO in een derde kwartaal winstgesprek met analisten. Over bitcoin (BTC) is Gorman terughoudender, maar over de onderliggende blockchain-technologie is de bankdirecteur zeer lovend:

“Ik weet niet wat de waarde van bitcoin wel of niet zou moeten zijn. Maar deze dingen gaan niet weg en de blockchain-technologie die het ondersteunt, is duidelijk heel reëel en krachtig.”

Dat is een behoorlijke andere toon dan JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon. Hij noemde onlangs bitcoin vooral “waardeloos.” Toch zegt Gorman dat de vraag naar crypto onder klanten van de bank momenteel relatief klein is:

“Voor ons, eerlijk gezegd, is het gewoon geen groot deel van de zakelijke vraag van onze klanten. Dat kan evolueren en dan zullen we mee evolueren. We zijn er waakzaam over, we zijn er respectvol over en we wachten af ​​hoe de toezichthouders ermee omgaan.”

Jane Fraser, CEO van Citigroup, ook een grote Amerikaanse investeringsbank, was het onlangs grotendeels eens met Gorman. Ook zij liet afgelopen week weten vooral fan te zijn van de technologie:

“We zijn als bank vrij voorzichtig met crypto. We gaan met grote voorzichtigheid te werk over waar de waarde wel en niet is. Ik ben eerlijk gezegd veel enthousiaster over de technologieën achter crypto dan over sommige producten zelf.”

Morgan Stanley was begin dit jaar de eerste grote Amerikaanse bank die haar klanten toegang gaf tot bitcoin investeringsproducten. De bank richtte onlangs ook een onderzoeksafdeling op voor crypto en investeerde weer groots in het bitcoin fonds van Graysale Investments.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie