Roy van Krieken Roy van Krieken
12/10/2021 15:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2021 15:15

JPMorgan CEO: ‘Bitcoin (BTC) is waardeloos, maar mijn klanten denken hier anders over’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
JPMorgan CEO Bitcoin (BTC) is waardeloos, maar mijn klanten denken hier anders over

Foto: Bumble Dee/Shutterstock

Jamie Dimon is de CEO van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan Chase. JPMorgan is de grootste bank van de Verenigde Staten en heeft bijna $3 biljoen aan assets under management (AUM). Dimon heeft zich in het verleden al vaker negatief uitgelaten over bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. Dit keer is het opnieuw raak.

Crypto ontbijt: BTC halving hype, ETF uitstroom & Worldcoin op Ethereum
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Jamie Dimon en bitcoin

Hoewel veel bekende investeerders en CEO’s het afgelopen jaar van mening zijn veranderd als het op bitcoin en de wereld van cryptocurrencies aankomt, bestaat er nog altijd een groep die niets van bitcoin wil weten.

Jamie Dimon behoort tot deze groep. In een interview met CNBC gaf Dimon onlangs aan dat hij gelooft dat bitcoin totaal geen waarde heeft:

“Persoonlijk geloof ik dat bitcoin waardeloos is. Echter, onze cliënten zijn volwassenen en zij hebben duidelijk een andere mening. Dat is wat markten maakt” 

Hoewel Dimon zelf dus duidelijk geen voorstander van bitcoin als investering is, ziet hij wel in dat klanten van JPMorgan dit anders zien. Om die reden geeft Dimon ook aan dat hij bereid is om blootstelling aan bitcoin mogelijk te maken voor klanten van de bank.

Dimon geeft aan dat JPMorgan niet zelf een bewaar dienst van de cryptocurrency zal worden, maar dat zij eventueel in de nabije toekomst wel bepaalde indirecte investeringen in bitcoin kunnen gaan aanbieden.

Hoewel dit uiteraard geen volledige omarming is van bitcoin, is een bepaalde progressie in het standpunt van Dimon sinds 2017 overduidelijk zichtbaar. In 2017 gaf Dimon namelijk nog aan dat bitcoin ‘erger dan de tulpenmanie’ was.

Advertentie

Crypto gemeenschap

De crypto gemeenschap reageerde uiteraard op deze uitspraken van Dimon. Veelal werd de CEO enigszins belachelijk gemaakt door prominente personen binnen de wereld van crypto op bijvoorbeeld het social media platform Twitter.

Zo gaf de Nederlandse analist en man achter het Stock-to-Flow model, PlanB, op een ludieke wijze aan dat hij geloofde dat Dimon zich schuldig maakt aan marktmanipulatie om zo zelf voor een mooi prijsje bitcoin in te slaan.

Ook Michael Saylor, CEO van Microstrategy, insinueerde in een bericht op Twitter dat Dimon totaal geen idee had van wat bitcoin nu precies inhield.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie