Home Nieuws Bitcoin nieuws Een crypto-bedrijf zou de grootste banken van Wall Street kunnen “overnemen” zegt...

Een crypto-bedrijf zou de grootste banken van Wall Street kunnen “overnemen” zegt blockchain VC

- Advertentie -

Spencer Bogart, een partner bij Blockchain Capital, heeft gezegd dat andere banken het voorbeeld van Goldman Sachs zullen volgen bij het openen van een crypto-handelsafdeling, aldus het programma Fast Money Today van CNBC in de uitzending van 4 mei.

Goldman Sachs meldde gisteren dat het binnenkort een handelsafdeling voor Bitcoin-contracten zou openen nadat ze “overspoeld” waren met verzoeken van klanten.

Hoewel Bogart tegen CNBC zei dat het nieuws “absoluut een grote stap is”, denkt hij niet dat een “perfecte oplossing” is die uit het niets de sluizen opent voor de institutionalisering van Bitcoin.

Bogart voegde daaraan toe dat zijn redenering dat banken Goldman Sachs zullen volgen, niet te doen is om de naamsbekendheid van Goldman Sachs, maar omdat “deze markt zo groot is dat men er niet meer omheen kan”.

Bogart zei het volgende:

De meeste van deze banken hebben de financiële cijfers gezien die bedrijven als Coinbase en Binance neerzetten. Er bestaat een groot risico dat sommige van deze bedrijven enige banken van Wall Street in zouden kunnen halen, mochten deze niet zelf in de markt stappen.

Daar Goldman Sachs momenteel enkel met derivaten zal werken merkte Bogart op dat, in het geval dat Goldman Sachs directe handel in Bitcoin toevoegt, het volgende struikelblok de bewaring hiervan zou zijn.

Gevraagd naar de toekomst van cryptocurrency, vertelde Bogart aan CNBC dat de belangrijkste vraag die beantwoord dient te worden de crypto-”flow” is, waarvan hij ervan overtuigd is dat er nieuwe kopers bij zullen komen:

Bogart zei hierover:

Zal de stroom groter worden van hodlers naar non-hodlers, of van non-hodlers naar holders?

Alleen al afgelopen maand heeft Goldman Sachs afscheid moeten nemen van verschillende leidinggevenden die overstapten naar de cryptowereld; medewerkers die nu werken bij een crypto merchant bank, een crypto-wallet of bij een crypto-startup.

Eind april nam Goldman Sachs crypto-handelaar Jason Schmidt aan als VP van digitale activa-markten in Goldman’s effectenafdeling om klanten te helpen met cryptocurrencies te werken.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€16.039,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€16.051,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.065,90 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€16.156,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.322,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...