Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
10/07/2024 12:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2024 12:08

Crypto bloeit in Argentinië: Inflatie drijft massa naar stablecoins

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto bloeit in Argentinië: Inflatie drijft massa naar stablecoins

Foto: Connie Guanziroli/Shutterstock

De Argentijnen hebben niet alleen de grootste kans om de Copa América te winnen, maar ze zijn ook sterk vertegenwoordigd op Binance, ’s werelds grootste cryptobeurs.

Crypto ziet een hoge mate van adoptie in het land. Dit is geen verrassing sinds Javier Milei, een uitgesproken voorstander van bitcoin (BTC), in november werd verkozen tot president.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Inflatie versus regulatie

De hoge inflatie in Argentinië, die volgens een onderzoek van Forbes afgelopen jaar 276% bereikte, is een belangrijke oorzaak van de toename in cryptocurrency-adoptie. Forbes-analisten melden dat Argentinië het hoogste percentage cryptocurrency-adoptie op het westelijk halfrond heeft.

“Van de 130 miljoen bezoekers aan 55 van de grootste beurzen ter wereld kwamen er 2,5 miljoen uit Argentinië”, aldus het Forbes-rapport en gegevens van Similarweb.

Argentinië is ook de grootste markt voor Binance. Volgens Similarweb is 6,9% van het totale websiteverkeer van Binance afkomstig uit Argentinië.

Ondanks de pro-crypto houding van Argentinië, vooral sinds de verkiezing van Javier Milei als president, heeft het land moeite om een regelgevendkader voor de industrie te creëren. Hoewel Argentinië in april 2024 registratievereisten voor cryptobedrijven heeft goedgekeurd, blijft het volgens Forbes nog steeds een uitdaging om gereguleerde cryptocurrency-diensten aan de bevolking aan te bieden.

Advertentie

Argentijnse stablecoin ‘siësta’

In tegenstelling tot de stijgende trend van memecoins in de crypto-industrie, wordt de adoptie van cryptovaluta in Argentinië niet aangedreven door memecoins. Analisten, waaronder Maximiliano Hin, hoofd van Latijns-Amerika bij Bitget, merken op dat de lokale bevolking de voorkeur geeft aan stablecoins zoals Tether:

“Argentinië is een abnormale markt waar veel mensen USDT kopen en weinig ruimte laten voor iets anders. We zien dit nergens anders; Argentijnen kopen Tether en doen er niets mee.”

Met de enorme inflatiecijfers in het land is het aanhouden van USDT zinvol voor de Argentijnen, ondanks het gebrek aan beschermende maatregelen voor stablecoin-investeerders. Ze kijken voorlopig niet om naar hun USDT en blijven trouw aan hun siësta.

Het is een teken dat Argentijnse beleggers niet crypto omarmen om te speculeren, maar zich vooral indekken tegen de enorme inflatie in het land. Stablecoins zoals USDT zijn ontworpen om een enigszins stabiele waardeopslag te bieden en kunnen in dergelijke economieën een alternatief vormen voor traditionele valuta.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Rodrigo van Asseldonk is sinds februari 2024 een gewaardeerd lid van het Crypto Insiders team. Via een samenwerking met Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) kwam hij in contact met Crypto Insiders en sindsdien schrijft hij met passie over de wereld van cryptocurrency. Met een dubbele graad in Rechten en Corporate Finance aan de Radboud Universiteit en zijn ervaring in het opzetten van studenteninitiatieven, brengt Rodrigo een unieke combinatie van juridische en financiële kennis naar zijn artikelen. Zijn interesse in Bitcoin en de democratisering van geld inspireert hem om blockchainconcepten toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Advertentie