Roy van Krieken Roy van Krieken
05/12/2023 13:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/12/2023 11:35

Crypto groeit explosief – Recordinstroom voor tiende week op rij

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Riemen vast: deze crypto staat op het punt van exploderen

Foto: ST House Studio/Shutterstock

Het sentiment in de crypto markt is weer helemaal terug van weggeweest. Niet alleen is de bitcoin koers vandaag en gisteren tot $42.000 gestegen, een niveau dat al 18 maanden niet meer was gezien, ook zien we dat er miljarden richting crypto investeringsproducten (ETP’s). Sterker nog, ondertussen is er voor de tiende week op rij een netto instroom zichtbaar, dat blijkt uit een rapport van CoinShares. Spannende tijden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

De crypto markt trekt weer aan

De afgelopen week werd er $176 miljoen geïnvesteerd in crypto ETP’s. Deze instroom is opmerkelijk omdat het 4% van de totale activa onder beheer (AuM) uitmaakt van dit soort investeringen, en de grootste reeks instromen vertegenwoordigt sinds de lancering van futures-gebaseerde ETF’s in de VS in oktober 2021.

Ethereum (ETH), vaak beschouwd als de grootste altcoin, heeft een bijzonder opvallende trend laten zien. Deze week alleen al bedroegen de instromen voor Ethereum $134 miljoen, wat een positieve verschuiving markeert van een langere periode van negatief sentiment. Het is dus duidelijk dat beleggers binnenkort een mooie beweging naar boven verwachten voor de op-een-na-grootste cryptomunt.

Hoewel ethereum een sterke groei heeft laten zien, blijft bitcoin (BTC) toch nog echt de dominante speler in de markt voor digitale activaproducten. Met een totale instroom van $133 miljoen in de afgelopen week, blijft het een belangrijke focus voor investeerders. Opvallend is dat, ondanks een toename van 107% in totale AuM dit jaar tot $46,2 miljard, dit nog steeds aanzienlijk lager is dan de piek van $86,6 miljard in 2021. Er is dus nog behoorlijk veel ruimte voor verdere groei.

Andere altcoins, zoals solana (SOL), XRP (XRP) en cardano (ADA), hebben ook een stijging in investeringen gezien, hoewel in mindere mate dan ethereum en bitcoin.

Advertentie

Crypto en blockchain aandelen doen goede zaken

Bovendien hebben aandelen gerelateerd aan blockchain-technologie voor de zevende opeenvolgende week instromen gezien. De meest recente instroom van $17,4 miljoen vorige week is de hoogste sinds juli 2022. Dit benadrukt de groeiende interesse van investeerders in de bredere blockchain-sector, naast de traditionele crypto-assets.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie