Roy van Krieken Roy van Krieken
06/10/2022 05:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 05:02

Crypto-hater Peter Schiff verwacht nog een bitcoin crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Al maanden lijkt de bitcoin (BTC) koers vast te blijven hangen rond de $20.000. Soms komt de koers hier iets boven, en soms is de prijs van BTC net wat lager, maar er is al lang geen sprake geweest van een serieuze uitbraak. Peter Schiff, bekend crypto-skepticus, stelt dat het huidige prijspunt investeerders een “vals gevoel van veiligheid” geeft en dat een diepere crash er aan zit te komen.

Bitcoin koers snel naar $138.000, als geschiedenis zich herhaalt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin koers

In een interview met Natalie Brunell stelt Schiff dat hij er heilig van overtuigd is dat de bodem voor bitcoin nog lang niet bereikt is. Volgens hem is het daarom vreemd dat investeerders zich veilig achten op dit moment.

“Bitcoin vertoont een zijwaartse trend sinds het onder de $20.000 is gezakt, maar er is geen rally. Er wordt veel verkocht rond de $20.000. Er zijn ook nog steeds mensen die het rond dat niveau proberen te kopen, dus je hebt een soort strijd gaande tussen de mensen die het proberen te kopen, net onder de $20.000, en de mensen die het willen verkopen boven de $20.000, maar laat je niet verleiden tot een vals gevoel van veiligheid,” zei hij. 

Een nieuwe bitcoin crash, of gewoon FUD?

Schiff verwacht dat de prijs van BTC uiteindelijk zal dalen tot zo’n $10.000, of zelfs helemaal tot $5.000. Daarnaast stappen grote financiële instellingen, zoals banken en investeringsfondsen, volgens hem niet langer in bitcoin. Dit komt volgens Schiff omdat bitcoin eigenlijk niets meer is dan een scam.

“Maar de bodem zal uit die markt vallen, gewoon omdat hij tijdelijk gestopt is met vallen, je weet dat dat is wat bearmarkten doen. Ze zetten je in de val. Ze proberen je een vals gevoel van hoop te geven dat de dieptepunten binnen zijn, en dan krijgen we nog een grote poot, en weet je misschien zullen we uiteindelijk veel tijd doorbrengen rond $10.000,” voegde hij eraan toe.

Het is ondertussen wel duidelijk wat Peter Schiff van bitcoin en cryptocurrencies in het algemeen vindt. Hij roept eigenlijk al jaren dat de bitcoin koers vroeg of laat naar nul zal kelderen. Tot dusver is zijn voorspelling nog niet uitgekomen en het valt heel sterk te betwijfelen of dit in de toekomst wel gaat gebeuren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie