Kevin Schijven Kevin Schijven
07/09/2022 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2022 11:40

Crypto investeringen zullen in 2022 verder blijven afnemen, zegt KPMG

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/JL IMAGES

De onzekere macro-economische situatie zorgt ervoor dat beleggers in 2022 zeer terughoudend zijn met meet risicovolle assets, waaronder cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH).

Deze houding is ook terug te zien in de hoeveelheid die wordt geïnvesteerd in crypto-bedrijven. In de eerste helft van 2022 werd namelijk slechts $14,2 miljard geïnvesteerd. Dat is een forse afname van de $321 miljard die in 2021 nog werd geïnvesteerd. Dat meldt KPMG, een van de “Big Four” accountancybedrijven in een nieuw rapport:

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto wordt volwassen, maar pas na 2022?

KPMG noemt in het rapport drie redenen waarom de crypto-sector in de eerste helft van 2022 instortte. Volgens het bedrijf kwam dit door de stijgende inflatie, de invasie van Rusland in Oekraïne en de crash van het Terra (LUNA) ecosysteem.

Dit zorgde er voor dat men minder in crypto-bedrijven investeerde. Het accountancybedrijf waarschuwt dat het verwacht dat deze trend in de tweede helft van 2022 zal aanhouden.

Desondanks liggen de investeringen in 2022 al een stuk hoger dan in de jaren vóór 2021. Dit benadrukt volgens KPMG dat de crypto-industrie steeds volwassener wordt en dat de onderliggende blockchain technologie steeds meer investeerders aantrekt.

KPMG verwacht dat investeerders in de tweede helft van 2022 zich minder zullen richten op bedrijven die crypto en non-fungible tokens (NFT) uitgeven, maar zich zullen focussen op bedrijven die aan blockchain infrastructuur werken, vooral in de financiële technologie (fintech) sector.

Het accountancybedrijf verwacht dat de veerkracht van veel crypto-bedrijven de komende maanden getest wordt. Toch verwacht KPMG dat gezonde cryptobedrijven de huidige marktverslechtering zullen overleven. Het kan zelfs gezond zijn voor de hele sector, zegt KPMG directeur Alexandre Stachtchenko:

“Natuurlijk zullen sommige crypto sterven, vooral die geen duidelijke of sterke waarde propositie hebben. Dat zou eigenlijk heel gezond kunnen zijn vanuit het oogpunt van het ecosysteem, omdat het een deel van de rotzooi zal opruimen die is ontstaan in de euforie van een bullmarkt. De beste bedrijven zullen degenen zijn die overleven.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie