Timo Bult Timo Bult
01/12/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 20:04

Crypto investeringsfondsen groeien opnieuw, bitcoin aan kop

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Ondanks de kwakkelende bitcoin (BTC) koers vorige week, blijft de interesse vanuit de hoek van institutionele investeerders zeker aanwezig. Opnieuw zijn er honderden miljoenen dollars crypto investeringsproducten ingestroomd. Dat blijkt uit het wekelijkse rapport van CoinShares.

Nederlander loopt bitcoin miljoenen mis, ‘onbetaalbare herinnering’
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Grootste instroom bitcoin in 5 weken

Elke week deelt CoinShares een rapport met daarin de kapitaalstromen van en naar cryptofondsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fondsen van Grayscale en CoinShares zelf. Op basis van deze data kunnen we enigszins wijzer worden wat het sentiment bij het grote geld is.

En zoals gezegd, ondanks de kwakkelende bitcoin prijs zien we alsnog een behoorlijke instroom bij de fondsen. In totaal stroomde er netto $306 miljoen naar de fondsen afgelopen week. Dat is meer dan de voorgaande vier weken en brengt de totale instroom in 2021 naar $9,5 miljard.

De bitcoin fondsen deden het bijzonder goed. Daar stroomde $247 miljoen binnen en dat heeft volgens CoinShares te maken met de lancering van een nieuw investeringsproduct in Europa. Het gaat hier waarschijnlijk om de nieuwe Invesco spot bitcoin exchange-traded product (ETP). Dit zorgde uiteindelijk voor de grootste instroom in vijf maanden tijd.

Advertentie

Ethereum en Polkadot trekken investeerders aan

Kijken we verder op het lijstje van CoinShares dan zien we dat een aantal altcoins er deze week uitspringen. Ethereum (ETH) fondsen groeiden met $23,1 miljoen terwijl ook solana (SOL) en polkadot (DOT) investeerders aantrokken. Daar stroomde $14,6 miljoen en $11,5 miljoen binnen, respectievelijk.

crypto_fondsen_instroom_CoinShares
Bron: CoinShares

De tegenvallende cardano (ADA) prijs lijkt nu ook door te stralen naar het grote geld. Bij de ADA fondsen stroomde $1,1 miljoen weg en is hiermee de enige crypto in het rapport van CoinShares dat slonk.  Al met al is de conclusie van CoinShares positief:

“Een instroom van 306 miljoen dollar vorige week wijst op een aanhoudende trek voor digitale activa.”

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Solana krijgt eigen Grayscale fonds

Volgende week zullen we mogelijk de solana fondsen nog harder aantrekken. Grayscale maakte namelijk gisteren bekend dat de altcoin een eigen trustfonds krijgt van ’s werelds grootste crypto vermogensbeheerder. Dit duidt erop dat steeds meer grote investeerders toekomst zien in het Solana ecosysteem.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie