Simon Bosch Simon Bosch
25/09/2023 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/09/2023 17:00

Crypto-markt kan crash van 440 miljard voor de kiezen krijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-markt kan crash van 440 miljard voor de kiezen krijgen

Foto: Bigc Studio/Shutterstock

Door de opwaartse trend was de markt ervan overtuigd dat we weer in een nieuwe bullmarkt zitten, maar inmiddels is dat niet zo zeker meer. Het zou kunnen dat de bearmarkt nog niet is afgelopen. De crypto-analist Nicholas Merten, beter bekend als DataDash, denkt dit ook. Hij denkt dat de markt nog een krimp van 440 miljard dollar voor de kiezen kan krijgen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto markt kan hard crashen: is dit wel een bullmarkt?

De markt heeft op dit moment een totale waarde van net iets meer dan 1 biljoen dollar (1.000 miljard dollar), volgens data van TradingView. Dat is al 18% minder ten opzichte van de piek in april, maar het is mogelijk dat het nog niet genoeg is met de rode kaarsen. In een video op YouTube verklaart Merten dat de markt nog met 440 miljard dollar zou kunnen krimpen, oftewel met zo’n 44%.

Dat zou de bitcoin koers weer terug kunnen brengen naar bearmarkt-territorium, en zelfs terug naar 15.000 dollar tot 16.000 dollar. De koers zou dan weer rond hetzelfde niveau staan als de koers vlak na de instorting van FTX eind vorig jaar.

Maar bitcoin (BTC) is nog relatief sterk, vergeleken met altcoins. Want de markt voor altcoins heeft al sinds april geen nieuw hoogtepunt gehaald en staat er relatief gezien erg zwak voor. Als meest gunstige scenario ziet hij dat altcoins stabiliseren rond hetzelfde niveau van afgelopen winter.

Advertisement

Federal Reserve centraal voor crypto koersen

Merten is zo bearish omdat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, vorige week aankondigde dat het bereid is om de rentes nóg verder op te voeren. Dat moet de inflatie verder omlaag helpen. Bovendien is de Fed bereid om de rentes voor langer hoog te houden, om te voorkomen dat de inflatie weer omhoog schiet zodra dit de kop in is gedrukt.

De waarschuwingssignalen zijn ook te merken in andere delen van de financiële wereld. Zo is de dollar langzaam aan het klimmen, wat niet altijd positief is voor risicovolle activa zoals crypto. De inflatiezorgen van de Fed zijn ook te merken aan olieprijzen, die inmiddels ook weer in een stijgende lijn zitten. Ook voor populaire aandelen voorziet hij een flinke correctie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement