Timo Bult Timo Bult
02/03/2023 20:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2023 20:01

Crypto nieuws vandaag: Bitcoin crash kan meevallen, ATM’s blijven afnemen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto nieuws vandaag: Bitcoin crash kan meevallen, ATM's blijven afnemen

Foto: aleks333/Shutterstock

Het crypto nieuws stond vandaag weer bomvol interessante nieuwtjes. Mocht je de hele dag aan het werk zijn geweest of simpelweg een duidelijk overzicht willen van het grootste nieuws, dan ben je hier aan het goede adres! In dit nieuwsoverzicht wordt je bijgepraat over de interessantste ontwikkelingen in cryptoland van vandaag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuwe fase Cardano bestaat uit deze 3 belangrijke stappen

Cardano (ADA) is een van de actiefste projecten als het gaat om ontwikkeling en het ziet dan ook vele veranderingen. De roadmap van het project bestaat uit verschillende tijdperken. Binnenkort gaat het project het Voltaire tijdperk in; het vijfde tijdperk van Cardano.

In dit nieuwe tijdperk vinden vooral veel veranderingen plaats op het gebied van governance om decentralisatie te bevorderen. In het Cardano nieuws was vandaag te lezen dat deze nieuwe fase in drie grote stappen zal worden ingevoerd, namelijk de lancering van de MBO (member-based organization), de constitutie (grondwet) en democratic consent (democratische instemming). Deze stappen zullen fungeren als de ruggengraat van het democratisch bestuurde Cardano netwerk. Lees hier meer over dit nieuws.

Advertentie

Bitcoin crash door Mt. Gox dump? Het valt mogelijk mee

Mt. Gox, de beruchte crypto exchange die in 2014 failliet ging, begint binnenkort met het uitbetalen van de schuldeisers. Dit proces kan een grote crash veroorzaken doordat investeerders hun teruggekregen BTC op exchanges dumpen. Ook kan het zo zijn dat Mt. Gox zelf moet verkopen als schuldeisers ervoor kiezen hun schuld in fiat te innen.

Hoewel de Zwitserse bank UBS denkt dat de gevolgen hiervan wel zullen meevallen, sluiten ze een crash niet uit. Mt. Gox heeft ongeveer 142.000 BTC en 143.000 BCH teruggevonden, wat 90% van de actieve uitstaande tokens vertegenwoordigt en mogelijk nog steeds een flinke crash kan veroorzaken. Maar doordat de twee grootste crediteuren ervoor hebben gekozen om hun openstaande schuld in bitcoins te innen, kan het effect minder heftig zijn. Lees hier meer over dit nieuws.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

BTC geldautomaten zetten duikvlucht voort, 400 ATM’s verdwenen

Bitcoin-geldautomaten handige manier om BTC altcoins als ethereum (ETH) te kopen. Sinds 2014 is het totale aantal bitcoin-geldautomaten flink gegroeid, maar de bearmarkt van 2022 gooide roet in het eten.

Ondanks het herstel van Bitcoin in 2023, met de koers die nu ruim 40% in de plus staat sinds begin dit jaar, is het aantal bitcoin ATM’s juist gedaald sinds de jaarwisseling. De aanhoudende daling wordt toegeschreven aan geopolitieke spanningen en goedkopere alternatieven. In totaal zijn er sinds begin dit jaar meer dan 400 automaten verdwenen. Lees hier meer over dit nieuws.

Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Blijf op de hoogte: ontvang crypto updates direct in je feed

Blijf op de hoogte van het laatste crypto nieuws door Crypto Insiders te volgen op Instagram! Ontvang het interessantste en grootste nieuws dagelijks direct in je feed. Volg Crypto Insiders hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie