Erik Juffermans Erik Juffermans
02/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2023 16:00

Grote Cardano update “Voltaire” volgt na deze 3 belangrijke stappen

cardano-ada-logo
Cardano nieuws
Grote Cardano update

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

Cardano (ADA) staat bekend als een van de meest actieve crypto netwerken wat betreft de ontwikkeling. De ene na de andere grote verandering wordt eruit gerold. De ontwikkeling van Cardano bestaat uit verschillende “tijdperken” en de volgende staat al in de wachtrij: “Voltaire.” De invoering van het Voltaire tijdperk zal volgen na drie grote stappen, licht Input Output Global, het bedrijf achter Cardano, op 1 maart toe.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Drie grote stappen voor Cardano

Voltaire wordt het vijfde tijdperk van Cardano. Dit is de laatste fase voor Cardano en zal gericht zijn op governance, oftewel bestuur. Input Output wil hiermee de decentralisatie van Cardano naar nieuwe hoogtes tillen. Nigel Helmsley, vice president van IOG, legt uit wat deze drie grote stappen voor Voltaire en Cardano betekenen.

De eerste stap is MBO, wat staat voor member-based organization. MBO is het vertrekpunt voor alle bestuursprocessen voor het protocol. Zie het als de agora, of verzameplaats, voor Cardano bestuurder.

De tweede stap is de constitutie, of grondwet. Dit is een verzameling van regels waaraan alle leden van de Cardano gemeenschap zich dienen te houden. Het netwerk heeft de ambitie om met het Voltaire era een democratisch blockchain netwerk te worden. Een constitutie is cruciaal, en zal fungeren als de ruggengraat van het democratisch bestuurde Cardano netwerk.

De derde en laatste stap is democratic consent, of democratische instemming. Dit zal het democratische mechanisme worden achter alle besluitvorming van het Cardano netwerk. Met behulp van dit mechanisme, dat gebruik maakt van de blockchain, zal de gehele Cardano gemeenschap deel uit gaan maken van de ontwikkeling en functionering van het netwerk.

Een primeur voor crypto

Zodra het Voltaire era live is, en naar verwachting functioneert, zal Cardano als het ware op eigen benen staan. De gebruikers van het netwerk zullen dan samen het netwerk besturen door middel van een democratisch systeem ondersteund door blockchain technologie.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, gaf eerder aan dat Cardano met Voltaire een voorbeeld voor de gehele crypto sector zal zijn. Cardano gaat met de anticipatie van het Voltaire era dus een zeer bijzondere en spannende tijd tegemoet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie